Gezelligheidsritten

Op deze pagina vindt u een kort verslag van onze gereden ritten.

Gezelligheidsrit Opperdoes 28 oktober 2023

Gisteren hebben we een super gezellige rit gereden in de omgeving van Opperdoes. 

De animo was groot en met maar liefst 16 aanspanningen en 38 mensen was het dan ook een gezellige boel. 

Bij Andries werden we ontvangen met koffie en tompoezen. Onderweg een lekker warm kaas- of saucijzenbroodje en later nog koffie met patat terwijl we heerlijk uit de wind en in de zon stonden bij robachers watermolen.

Na afloop stond bij Andries de soep klaar met een broodje bal. 
En nadat iedereen weer was bij gekletst was deze mooie dag weer ten einde.

Gezelligheidsrit Texel 26 augustus 2023 


De rit op Texel was zelfs een 2 daagse. 

Met op dag 1 een rit door bos/heide en strand. 
En op dag 2 stond een dorpen/haven-route op het programma 


Gezelligheidsrit Katwoude 22 juli 2023

Bij aanvang van de rit was het weer wat aan de matige kant... Gelukkig werden we gastvrij ontvangen op kaasboerderij Herni Willig in Katwoude, en konden we droog genieten van de koffie en appeltaart welke door de boerderij beschikbaar werden gesteld!

Henri Willig betreft een kaasboerderij waar Jersey koeien worden gemolken. Er was ook gelegenheid om in de stal te gaan kijken. Deze boerderij heeft zo'n vijf miljoen bezoekers per jaar! 

Met 7 aanspanningen, goed bezet met passagiers gingen we op pad. Na de eerste stop kon de regenkleding gelukkig uit en hadden we het de rest van de rit droog. 
Hennie Dijkstra had een mooie en afwisselende rit van zo'n 26 kilometer uitgezet. Het eerste gedeelte ging via de rand van Monnickendam de polder aldaar in. Over smalle weggetjes en dijkjes en door het lage land. 

Alle koeien in van de rel, zelfs 1 dame besloot te gaan zwemmen... we hebben een passerende fietser even teruggestuurd naar de boer om deze maar even te waarschuwen. 
Via een paar kilometer langs de Provincialeweg kwamen we door Broek in Waterland. Prachtig dorp met zijn vele houten huizen, die overigens op een enkeling na goed in de verf zaten. Daarna door het dorp Zuiderwoude voor de tweede stop bij een manege. Aldaar was een ponykamp aan de gang, dus aan aandacht geen gebrek. In de rijhal genoten van een saucijzenbroodje en een ijsje. 


Daarna richting Monnickendam, dwars door het oude centrum, we hadden veel bekijks. En weer terug naar Katwoude. Na het uitspannen nog een drankje en iedereen kon weer huiswaarts. 

Hennie bedankt voor de organisatie!

Venhuizen 3 juni 2023

Vandaag stond de rit in Venhuizen op het programma.  Een mooie rit langs het IJsselmeer en de dorpen daar omheen 

Bij aankomst werden we verwend met huisgemaakte appeltaart van Peter. 

Henni regelde voor iedereen een lunch pakket en we konden vertrekken. 

Frans reed voorop in een mooi rustig tempo wat voor alle paarden, groot en klein, prima te doen was. Met regelmatig een stuk stap zorgde dat alle paarden aan het einde, na 24 km, net zo fit waren als bij de start. 

Tussendoor werden nog verwend met een broodje kroket. Kortom aan alles was gedacht. 

Het weer werkte ook nog mee met een mooi zonnetje en een fris windje.

Op naar de volgende rit