Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Voorjaarsrit april 2011

 

Na enige twijfel, hebben wij toch maar besloten om mee te rijden met de voorjaarsrit.

Na vervoer te hebben geregeld voor Dorus (het paard), dan nemen wij zelf de marathonwagen mee op de aanhanger, konden wij niet meer terug en werden geacht om de voorjaarsrit mee te rijden.

Zondagmorgen 8.30uur, het paard is ingeladen, de rest is opgeladen dus ….. op naar Van Ewijcksluis. Nog even gauw langs Nibbik…pas goed op jezelf, doe voorzichtig en doe iedereen de groeten…(uitspraak van moeders).

Aangekomen op plaats der bestemming stond Dorus al op ons te wachten, dus poetsen en inspannen maar… en op weg naar ???

Na een uur vertraging (een mijnheer was zijn borsttuigen vergeten, ik noem geen namen maar hij ging op een retourtje naar Warder J) gingen wij eindelijk van start…een beetje spannend hoor…hoe zal Dorus zich gedragen en hoe hou ik mijn eigen zenuwen onder bedwang.

Van Van Ewijcksluis via prachtige landwegen naar Anna Paulowna en Oude Sluis met 2 tussenstops in de rit en maar liefst 24 aanspanningen reden met de voorjaarsrit mee.

De jonge dame en heer die het vele werk verrichte bij de bar hadden het zweet op hun voorhoofd deze dag J.

 

 

Na een rit van 28km (aangegeven op de kilometerteller) kwamen wij weer aan bij Manege Anna Paulowna. Uitspannen, afsponsen, tuigen schoonmaken, marathonwagen op de aanhanger zetten en zo konden wij na een goed verlopen rit weer huiswaarts gaan.  

Wat een mooie rit, prachtig mooi weer en wat een heerlijke geuren en kleuren, de geuren en kleuren kregen wij met deze rit er gratis bij. Hyacintenvelden, Narcissenvelden, blauwe druivenvelden, tulpenvelden etc. Voor degene die niet mee waren (pap en mam)….probeer de kleuren en geuren in te beelden en je kunt je dan wel een beetje indenken wat je gemist heb.

 

Een ieder tot ziens en tot de volgende rit,

Stanley, Jolanda & Nicky Smit-Huisman

 

Naschrift voorzitter:

Het werd echt een dag met een gouden randje: Een paar maanden geleden werden we via onze website benaderd door een inwoonster van Beverwijk, die, zo vertelde ze, een heel brutale vraag had: “Een vriendin van ons, dochter van een hoefsmid, wordt eerdaags 75 jaar en toen wij vroegen wat ze wilde hebben zei ze: ‘iets met paarden. Zou er iets te regelen zijn met uw vereniging?”

 

Even snel heen en weer bellen, leverde een fantastische bijdrage van Henriëtte enCor Burger, die de toezegging deden om op deze zondag mee te rijden met de Landauer, getrokken door twee Friezen. De jarige mocht hierin meerijden!  U begrijpt dat het een bijna emotioneel gelukkige dag werd voor mevrouw Luc van de Hoek uit Haarlem, een krasse dame van 75! Haar wens is in vervulling gegaan en niet zo’n beetje ook.

 

 

Dit alles maakt m’n slotwoord gemakkelijk en eenvoudig: Anja Boere en Annet Schipper,ontzettend bedankt voor het uitzetten en organiseren van deze fantastische rit in dit prachtige bollengebied van onze Provincie! Foto’s zijn te zien op de fotopagina.

 

Jaap Mus.

Powered by: WebBuro WebBuro