Het is vandaag 20 November
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Beste Vrienden                                                                                                    Nieuwsbrief oktober 2017

 

Een simpele nieuwsbrief deze keer! Voornamelijk om u op de hoogte brengen van de uitslagen van het ringsteken in Alkmaar en de gezelligheidsritten.

 

Over de gezelligheidsritten

 

De derde Omringdijk etappe was er een voor het boekje. Prachtig weer, prachtige omgeving en enthousiaste deelnemers. Jaap en Greet de Boer kwamen in vol ornaat en Pe Overtoom had zijn wagen volgeladen met keurige dames in Westfries kostuum.

De start was bij Bucephalus in Barsingerhorn, via het mooie hoekje bij Nes naar Schagen. Daar moest Elias Peetoom ter plekke een andere route kiezen i.v.m. activiteiten in het centrum. Na de eerste stop over de Nieuwedijk naar Sint Maarten, langs Zijbelhuizen(!) en Eenigenburg naar de tweede stop bij pensionstal Starswoid. Vervolgens weer op “huis” aan, door Krabbendam en kriskras door Warmenhuizen naar manege Beukers voor de patat en de kroketten!

 

De volgende en laatste rit is op 15 oktober, u wordt dringend verzocht zich voor woensdag 11 oktober op te geven. S.v.p. vermelden met hoeveel personen u rijdt en of u over eigen vervoer/chauffeur beschikt.

De start is bij NIET bij manege Beukers. Dit zou de laatste etappe te lang en vooral te gevaarlijk maken.

We starten bij het parkeerterrein nabij de BP “Stad van de zon”, Oosttangent 2, 1705 PA Heerhugowaard. Houdt u er rekening mee dat de auto’s en trailers om uiterlijk 9:00 vertrekken van Heerhugowaard naar het eindpunt manege de Trenshoeve in Berkhout. Dan worden de chauffeurs op tijd teruggebracht zodat we om 10:30 starten met de paarden. Na afloop is er natuurlijk snert…..

 

Over het Ringsteken

 

Het ringsteekseizoen hebben we in Alkmaar helaas nat moeten afsluiten. Vooral tijdens het optuigen en inspannen viel er veel regen. Ook de rondrit was geen pretje voor de deelnemers. Gelukkig bleef het tijdens het steken zo goed als droog en konden de diverse plastic vermommingen worden uitgetrokken. Wel stak de wind op waardoor de armen aan de palen spontaan wapperende uithangborden werden.

Het publiek liet zich niet onbetuigd. Om 13:00 was het nog akelig stil maar daar kwam snel verandering in. Ook was RTV NH weer aanwezig, deze keer heeft Simone Onneweer ze te woord gestaan, Ferry Mus bleef deze keer liever voor paal staan.

De familie Heinemans jureerde en Jo van Ginkel gaf deskundig commentaar.

De prijs voor het schoonste geheel ging naar Ben Meijland (ook NVTG kampioen in 2017), gevolgd door Ellen Spigt en Pe Overtoom. Het origineelste geheel was van Jan Dudink met een blanke tilbury. Beste menner was Ellen Spigt, de bestgaande fries van Peter Huybers, de KWPN’r van Lisanne Borst en de van de overige rassen presteerde de arabofries van Frans vd Blonk het beste.

Niet geheel onverwacht wonnen Henni Smit en Mark te Meij het ringsteken met de volle 240 punten, daarmee verdienden ze ook de Gouden Acht…maar liefst drie maal 1e geworden.

Na een spannende barrage behaalden de dames Spigt overtuigend de 2e plaats en de dames Wijdenes de 3e.  En

 

De uitnodigingen voor het feest op 18 november worden gedrukt…houdt uw brievenbus in de gaten!

 

U wordt vriendelijk, doch dringend verzocht zich z.s.m. op te geven voor de evenementen. dat kan bij

uw secretaris: vapnh@ziggo.nl, 072 5722352.

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

Powered by: WebBuro WebBuro