Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Zondag 10 juli 2011 een rondrit met 11 aanspanningen in Friesland rondom Harlingen

 

Vanuit Alkmaar gingen Jacintha Kuin en Ramon Rutten naar Simon Commandeur toe te Wognum. We moesten eerst nog wachten omdat Hans Commandeur Zich verslapen had Dus Simon naar broer Hans Commandeur bellen.

08:50 gingen wij op weg naar Friesland te Harlingen om daar met 11 aanspanningen een rondrit rondom Harlingen te rijden.


Om 10:40 vertrokken we richten Kimswerd en dat was onze 1e stop. Na de 1e stop vertrokken we om 11.45 richting Pingjum en Witmarsum.

Onderweg kwamen we 3 ezels tegen in een weiland. We kwamen boerderijen en een kerk tegen. Witmarsum lieten we liggen. Door het plaatsje Pingjum zijn we ook door heen gereden. Je kom t ook wel  platte landen tegen en aardappelvelden, sommige aardappelvelden waren al doodgespoten. Windmolens kom je hier en daar tegen.


Indy en Roosje trokken ons voort. (Haflngers tweespan) Om 12:20 was onze 2e stop en  dus lunchtijd. Na 2e de stop rijden we richting Achlum en is daar mijnheer Clinton geweest (oud president). Tijdens de paardenrit hinnikte Roosje. Simon was z'n paardenzweep vergeten en stopte we even en pakte broer Hans een grote tak van een boom en werd dat als paardenzweep gebruikt. Nog 7 km naar Witmarsum.en Achnum nog 2 km.

Achter de 11 aanspanningen rijdt een jeep en ook een boot op een aanhanger. Na 2 km komen we aan in Achlum en vandaar uit rijden we naar Hitzum.

 


We  kwamen  ook een kerk tegen met begraafplaats erbij. Onderweg  zag je 2 paarden en een veulentje in een weiland staan. Een gekleurde vlieg kwam op Hans te zitten, met de kleuren groen en blauw. (strontvlieg). De Arriva trein reed ook voor bij achter het weiland (dieseltrein). Voor de rest kom je het plaatsje Sopsum, Arum, Franeker en Herbijen tegen.

Toen we bij een weiland arriveerde, renden alle koeien met ons mee.

De Arriva trein reed ook weer voor bij. veel paarden zag je staan in een weiland.

Een Cabrio reed ook achter de 11 aanspanningen. Na een rondje zag je weer dezelfde 3 ezels in het weiland. De Kiesterzijlbrug ging ook nog open en moesten we ongeveer 5 minuten wachten. Hierna bij een laag slootje zag je een blauwe reiger staan.


14:15 was onze laatste stop. Simon lag te pitten in het gras, met een mooi zonnetje erbij en doet net of hij snurkt. Jacintha zit er naast en stond Ramon daar weer naast en gevolgd door Hans met de paarden. 15:05 gingen we richting Harlingen en is dit weer ons eindbestemming. Zo hebben een leuk dagje gehad in Friesland, omgeving te Harlingen.

Met 11 aanspanningen van  het aangespannen paard.

 

Dit is geschreven door Jacintha Kuin

Powered by: WebBuro WebBuro