Het is vandaag 20 November
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief oktober 2018 

 

Beste Vrienden

 

 

Alweer twee maanden geleden schreef ik u over het volle zomerprogramma dat nu helaas bijna ten einde is. Alleen nog de snertrit op 21 oktober. Alhoewel het misschien verstandiger is om een BBQ met frisse salades te organiseren. Geen paniek: aan deze traditie gaat dit bestuur niet tornen al vallen de mussen etc. etc.

Vaste prik in deze nieuwbrief zijn de vorderingen van onze Tjeerd…ik ben blij u te kunnen melden dat hij het heel fijn doet: mijn waaghans rijdt er nu zelf op ... met een beetje overdrijven zijn ze samen toch bijna 70! Binnenkort ook maar weer eens inspannen..

 

Eind september is ons voormalig lid Gerrit van der Drift plotseling op 64-jarige leeftijd overleden. Wij wensen zijn familie en “Diever” vrienden veel sterkte met dit verlies.

 

 

Gezelligheidsritten

 

Op 26 augustus organiseerden Jaap en Greet de Boer een prachtige rit vanuit Oost-Beemster waarbij alle pareltjes in de streek werden aangedaan (Etersheim!).

Bijzonder was dat niet alleen Jaap van Gunst van ver kwam (Oldemarkt!) maar ook Jaap Lap van Texel was van de partij. Het was een frisse, zonnige en vooral gezellige dag.

 

Zoals gemeld de snertrit is zondag 21 oktober. De details staan al een poosje op onze website en e.e.a. is gepost op Facebook maar voor alle duidelijkheid:

 

De start is bij Manege Gaasterland Wyldemerlwei 1, 8571 GC HARICH 0514-572092. Vertrek om 10:30.

De Gaasterland Aanspanning organiseert voor ons een bosrit door het mooie, jawel,  Gaasterland. Op de manege staat de koffie klaar. In de middag pauze zullen er broodjes en frisdrank worden geserveerd, na afloop staat natuurlijk de snert klaar.

 

U kunt zich opgeven bij Kees Andrea: 075-6280577 of 06-22405644. Of bij ondergetekende via vapnh@ziggo.nlof 072 5722352. Graag met totaal aantal personen.

 

 

Ringsteken

 

Oude en nieuwe vrienden hebben in Hoorn en Alkmaar weer prachtige dingen laten zien tijden het ringsteken. Niet alleen mooie aanspanningen met alles erop en eraan maar ook vlot dravende paarden en stekers (v/m) met een scherp oog en een vaste hand. De volledige uitslagen vindt u in de bijlage.

 

In Hoorn moest Ad Snip helaas afhaken: een van zijn paarden vond het toch te spannend en Ad wilde geen risico lopen. Nieuwkomers Jaap Lap, Siem Huijberts en Emiel Braaksma deden het geweldig leuk. Duidelijk was dat ze o.a. in Schagen al flink geoefend hebben. Floor van Emiel werd door de heer Catshoek verkozen tot bestgaande KWPN’r, dat had natuurlijk snelstgaande KWPN’r moeten zijn. 

Siem Huijberts kreeg de prijs voor beste menner. Het schoonste geheel was  van Marianne Wijdenes en Danielle Huijberts was (foutloos!) de beste steekster. Het origineelste geheel was van Marcel Visser.

De New Forest pony van Anne Peetoom was bestgaande in de overige rassen, de bijdehandse Fries van Hennie Dijkstra ging met de Friese eer strijken. 

Hennie kwam in Hoorn met Kees van Giesel als steker, hij moet de komende winter nog wel even oefenen.

 

Alkmaar was een dag vol verrassingen voor uw (wedstrijd)secretaris en de jury de heer Maathuis.  Andere stekers (v/m), andere rijtuigen .. wellicht staan er in het overzicht nog fouten, dan hoor ik dat graag.

 

Was in Hoorn Floor van Emiel Braaksma lekker snel, in Alkmaar kon er niemand tippen aan Henk Bouwer met zijn Wonny. Henk en zijn trouwe steun en toeverlaat Jolanda, die we zo gaan missen… Henk stopt met ringsteken. Altijd gevat en bovenal charmant. Hoog knuffelgehalte volgens de vriendinnen. Al zo lang lid van de VAPNH dat er geen inschrijvingsdatum bekend is. Die eigenhandig van een wrak weer een prachtige Zeeuwse kapkar maakte. De Zeeuwse Oesterkweker met het grote mes. Voor het vaste een-tweetje met omroeper Loek van Bronkhorst: “ elke koetsier heeft altijd een mes bij zich voor paniek gevallen!”. En dan zwaaide Henk natuurlijk met zijn slagersmes. 

 

En niet alleen Henk maar ook Jaap van Gunst heeft in Alkmaar voor het laatst bij ons meegereden. Hij verkoopt “de hele boel”. En dat is jammer, heel jammer. Want hoewel “pas” sinds 2011 lid van de VAPNH was hij, samen met zijn “harem” van steeksters, een zeer trouwe deelnemer. Ook aan de gezelligheidsritten.  Petje af: ook al combineer je dat met familiebezoek, hij moest er wel ijselijk vroeg voor uit de veren. Slechts een maal verstek laten gaan wegens die $%&# brug in de A9. Helaas is Alkmaar zo strak georganiseerd en geregisseerd dat we niet op hem konden wachten. Het schoolvoorbeeld van een stille kracht of kwam hij er bij die tetterende Noord-Hollanders gewoon niet tussen?

Zijn Haflinger Rotima kreeg veelvuldig de “bestgaande overigen rassen”  prijs en de steeksters wisten altijd wel de top drie te halen. 

 

En nu ik toch met enige weemoed terugkijk, ook maar even een stukje over Piet en Corrie Kuin. Die helaas ook al niet meer ringsteken. Ook Piet heeft altijd een kwinkslag klaar en ook hij had een vaste gimmick met Loek. Piet ronselt nog steeds trouw de adverteerders en is lekker druk met zijn vrijwilligerswerk. En natuurlijk vaste deelnemer aan de gezelligheidsritten, Corrie gaat dan mooi te fietsen met Afra Onneweer.  Kortom, Piet en Corrie gaan gewoon doooor!

 

Corrie Mouris (van Jaap van Gunst..) heeft in Alkmaar tijdens de barrage nog even laten zien hoe het moet: 3 ringen in 12 seconden.  Daarmee werden ze tweede en de Huijbertsen derde. De eerste prijs was voor de zussen Wijdenes die daarmee ook eindelijk de gouden acht van 2018  veroverden.

Schoonste geheel was van Jan Dudink, het origineelste van Jaap Lap, die zijn wagen had volgeladen met prachtige dames. De beste menner alweer Ellen Spigt. De bestgaande is KWPN’r van Laila Brink (die van opa Borst..) en net als in Hoorn werd de bijdehandse Fries van Hennie Dijkstra een bestgaande. Bling van Frans vd Blonk (die eerst Zwartje heette maar dat niet bleef) werd bestgaande in de overige rassen.

 

De extra prijzen van de Acht October Vereeniging gingen naar Henk Bouwer en Jaap van Gunst.  Suzan Laan stak niet voor Hennie Dijkstra maar reed lekker zelf. En Aath Stroomer was helaas ziek. Dus drie kersverse nieuwe stekers (v/m) Kees van Giesel, Herman Duipmans en Nathalie Rot, die net als Laila Brink ook een extra aanmoedigingsprijs kregen.

 

En dan nog dit

 

Wist u dat je bij de HVC in Alkmaar een rondleiding kunt krijgen? Dat het bestuur dat gaat organiseren? Dat het alleen op een doordeweekse dag kan? En maximaal 60 personen tegelijk? En dat u geacht wordt goed ter been te zijn? En tenminste 11 jaar oud? En stevige schoenen mee moet nemen? En niet naar de kapper hoeft want die krullen verdwijnen onder een helm? Als u ook wilt zien wat er met uw gescheiden afval gebeurt dan graag een berichtje naar ondergetekende. 

 

Rest mij niets meer dan u nog meer prettig weer, een goede gezondheid en veel paardenplezier te wensen!

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

 

 

uitslagen ringsteken Hoorn

 

uitslagen ringsteken Alkmaar

 

 

 

Powered by: WebBuro WebBuro