Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief oktober 2016

 

Beste Vrienden

 

Alweer de op één na laatste nieuwsbrief van 2016. We genieten nog volop van de heerlijke herfst. De weergoden zijn ons goed gezind, helaas was dat in Haïti wel anders. De discussie over zwarte Piet is alweer losgebarsten, de chocoladeletters en pepernoten liggen weer in de schappen, kortom de feestmaand lonkt alweer.

 

We hebben nog één evenement te gaan, nl. de snertrit op zondag16 oktober. Hennie Dijkstra heeft weer een prachtige rit uitgezet over de Veluwe. Inspannen bij Human&Horse academy,  Harskamperweg 22, 3774 JP Kootwijkerbroek. We vertrekken zoals gewoonlijk om 11:00. Opgeven bij ondergetekende (072 5722352) of via vapnh@ziggo.nl. Graag vermelden met hoeveel personen u komt…dan kan de snertkoker (m/v) daar rekening mee houden.

 

En dan het laatste ringsteekevenement in Alkmaar . Voor de Gouden Acht waren er drie aanspanningen die duidelijk aan kop stonden, nl. Duipmans, Wijdenes en Borst. Het beloofde spannend te worden….

Het was erg jammer dat Jaap van Gunst achter de brug in de A9 vast stond, anders had Corrie ook nog  een gooi naar de acht kunnen doen.

Maar Michelle Borst was in topvorm, dus de trofee ging naar de zussen. Tweede werd Aath Stroomer. En Lydia Lakeman derde.

 

De overige uitslagen zijn

 

Schoonste Geheel                                              Henk Bouwer, Ellen Spigt, Peter Huybers                               Origineelste Aanspanning                                  Ben Meijland                                          

Bestgaande Fries                                               Henni Smit                             

Bestgaande KWPN’r                                          Lisanne Borst                        

Bestgaande overige rassen                               Frans van der Blonk                            

Beste menner                                                    Ad Snip                                    

Beste steekster (m/v)                                         Mark te Meij, Michelle Borst, Lydia Lakeman

 

Peter Huijbers reed mee in een nieuwe, oude barouche en dat leverde dus meteen een prijs op. En dat de fries van Frans nu als arabofries was ingedeeld bij de overige rassen leverde hem geen windeieren op.

Ad Snip heeft een abonnement op beste menner, ik denk dat ik maar eens les van hem gaan nemen,

 

Marco Versterre heeft geweldig reclame gemaakt voor de vereniging, hij heeft tientallen mensen en vooral veel kinderen blij gemaakt met een ritje over het parcours.

Ferry Mus heeft veel, heel veel geweldige foto’s gemaakt. Het laden naar onze website zit even tegen, maar zeer binnenkort kunt u ze daar vinden.

 

We ontvingen van de NVTG een uitnodiging voor de voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Ringsteken in 2018. Dit in het kader van Leeuwarden, culturele hoofdstad. De enige eis is vooralsnog dat er met authentieke aanspanningen  moet worden gereden. Een afvaardiging van het bestuur staat al in de startblokken. In de volgende nieuwsbrief hoop ik meer informatie te kunnen geven.

 

 

Dan rest mij niets meer dan u een fijne snertrit en een heerlijke herfst  toe te wensen.

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro