Het is vandaag 18 October
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

20
10
snertrit 2019
start 10:30 Oude Gouw 48 Wognum
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

 

 

 

 

Beste Vrienden                                                                           Nieuwsbrief november 2017

 

Een feestelijk nieuwsbrief! Dus geen “#˜MeToo”, zonder aflosboete gekrakeel, zonder voetbaltranen, zonder zwarte pieten (of juist met..), zonder de Amsterdamse huizenmarkt en helemaal niets over het weer. En dat terwijl de hagel tegen de ruiten slaat…

 

Over de gezelligheidsritten

 

De vierde en laatste Omringdijk etappe was er alweer een voor het boekje. Zonovergoten startten we bij stoeterij Haalstra in Heerhugowaard.  Door de polder achter Oterleek naar de Huygendijk op weg naar Ursem. Waar we gastvrij werden ontvangen door de familie Stroomer. Daarna over de lange Walingsdijk via Avenhorn naar het parkeerterrein bij eetcafé les Deux Ponts in het schilderachtige Oudendijk. Alwaar Simone Onneweer warme bitterballen uit haar hoge hoede toverde. Het laatste stuk van deze etappe ging over de Beetskoogkade, langs Scharwoude naar het eindpunt de Trenshoeve in Berkhout.

Helaas kregen Jaap de Boer en Simon Commandeur een lekke band op de Walingsdijk. Jaap reed stug door maar de marathonwagen van Simon bleef daar staan, zijn haflinger werd verder aan de hand meegevoerd…. Simon werd vliegensvlug door de volgauto naar de Trenshoeve gebracht om zijn auto en trailer op te halen. En hij was met het hele spul op tijd terug in Berkhout voor de snert. Cilia Peetoom en haar hulptroepen hadden de vergaderzaal oudhollandsch aangekleed voor de beste snert, roggebrood met veul spek en mega krentenmik van bakker Bes uit Spanbroek.

Na deze copieuze maaltijd werden de boeken uitgedeeld: “Dwars Door De Dijk” door Michiel Bartels. En niet alleen aan de dapperen die minstens drie van de vier etappes hadden verreden maar aan iedereen die deze bijzondere inspanning heeft verricht. En natuurlijk aan de familie Mus en Henk van der Molen die hielpen met het verrijden van de auto’s met trailer.

 

 

Over HET feest in museum de Broekerveiling  

 

Het feest was bescheiden maar oergezellig! Om 13:00 precies konden zo’n 70 (ere)leden aan de smakelijke oudhollandsche koffietafel beginnen. De voorzitter Elias Peetoom hield een korte speech waarin hij nog even terugblikte op de bijzondere ritten die in 2017 zijn verreden. Complimenten voor de deelnemers en “de meiden” die daarvoor bergen hadden verzet.  Daarna volgde een rondleiding en een zeer vermakelijke veiling. Zwarte Piet was een gehaaide veilingmeester, zij kreeg het voor elkaar om Jan Dudink 11 euro voor een koekblik te laten betalen. Er werd slimmer geboden op de andere kavels. Maar Mw. X (we noemen geen namen)  moest helaas met een auto vol losse uien naar huis. De rondleiding buiten was fris en vochtig. Zo kregen we een goed idee van het zware leven in “Het Rijk der Duizend Eilanden”. Prachtige verhalen over de buitenplee (die hadden wij ook!) en een lesje over het eten van het groene deel van de prei. Lekker warm was het in de smidse waar nu geen hoefijzers meer worden gemaakt maar plantenhangers..

Heel bijzonder was het om een van de oprichters van de Vrienden op de receptie te verwelkomen. Meneer van Kesteren bracht o.a. krantenartikelen en foto’s van de openingsrit mee. In deze en volgende nieuwsbrieven vindt u steeds een selectie. En er waren meer (bestuurs)leden van het eerste uur, een feest van herkenning.

Van o.a.  de Rabobank, Jo van Ginkel en de families Maathuis en Heinemans ontvingen we felicitaties.

 

Vijftig jaar Vrienden van het Aangespannen Paard!  Wij zijn trots op ons!

 

En dan nog dit

 

Dit is niet de laatste nieuwsbrief van 2017, u ontvangt er natuurlijk nog een met de kerstgroet en de datum voor de algemene ledenvergadering in 2018. Hieronder een krantenartikel van de allereerste rit.

 

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

 

 

Powered by: WebBuro WebBuro