Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Nieuwsbrief mei 2020 

Beste vrienden, 

Laat ik deze nieuwsbrief  beginnen  met de wens uit te spreken dat uw  gezondheid, die van uw familie, en de mensen om u heen in goede orde is. Al het nieuws is gericht op corona, onze gezondheid, en hoe gaan we met elkaar om, en ook hoe komen we hier met z’n allen doorheen. 

Naast de gezondheid heeft dit ook grote gevolgen voor onze economie. Vele ondernemers, onze sponsoren en adverteerders staan voor grote uitdagingen, nu vele winkeldeuren en horecagelegenheden zijn gesloten. 

Ook gevolgen voor ons welzijn, onze hobby of sport. Spannend was het om 18 april de nieuwe richtlijnen van de overheid te vernemen, voor de data van activiteiten van o.a. onze vereniging van wat wel en wat niet mag. Inmiddels worden de maatregelen al versoepeld, maar de evenementen zitten er voorlopig niet in.  

Al een beetje verwacht, maar het aanhoren van 1 september, was toch wel even slikken. Geen gezelligheidsritten, geen ringsteken in Opperdoes, in Hoorn, in Beverwijk en in Schagen dit jaar. En nu we verder in de tijd zijn, mogen we ook wel gaan twijfelen over het ringsteken in Medemblik en Enkhuizen in september. Het ringsteken in Alkmaar op 8 oktober lijkt nog ver weg en ligt de beslissing over wel en niet doorgaan bij de organisatie van Alkmaar Ontzet. Hier over zullen wij u op de hoogte houden. Mijn hoop is wel dat we in september een gezamenlijke rit mogen en kunnen rijden. 

Een rondje met m’n paarden, waar nu weer tijd voor is nu lammetjes er zijn en de gewassen in de grond zitten, waan ik me te leven in de jaren zeventig. Toen het toerisme op Texel, nog niet de omvang had als nu.... Zo leek het 14 dagen terug soms wel op autoloze dagen. 

Nu, in de Meivakantie wordt het iets drukker. Maar waar nu zo’n 47.000 toeristen op het eiland zouden zijn, is het nog steeds erg rustig. En ook voor het eiland, waar vele direct of indirect leven van het toerisme geeft dit zorgen. Ik hoop dat hoewel niet in verenigingsverband, u, vanaf de bok ook geniet van al het moois wat het voorjaar ons bied. 

Bestuurslid Frans van der Blonk stelt zich verder in deze brief aan u voor. 

Met u allen spreek ik de wens uit, dat er snel betere tijden komen. Blijf gezond. 

Vriendelijke Groet Jaap Lap  

Voorzitter 

  

Nieuw bestuurslid stelt zich voor: 

Beste vrienden, 

Nu er een bestuur gevormd is, zal ik mij even voorstellen.  Ik ben Frans van der Blonk woonachtig in Venhuizen op De Buurt. Getrouwd met Ariëtte, die ook altijd mee gaat ringsteken.  Ik ben van mezelf niet bestuurlijk aangelegd, maar om de club te redden stel ik me beschikbaar voor materiaal beheer en de opgaven voor de gezelligheidsritten   

Achter ons huis staat Bling een elfjarige Arabo Fries. Bijna dagelijks gaan we een ritje maken, rondje Medemblik, Hoorn, Oosterleek of Enkhuizen. 

Ik ben begonnen met paardrijden in Enkhuizen. Vroeger bij de schillenboer, toen met IJslandse pony's, als bijrijder. Daarna reed ik bij de olieman en de groenteboer, als hulp met paard en wagen. Venten langs de weg. Toen de olieman een KWPNner genaamd “Flica” kreeg, ben ik op de vereniging van de IJsselmeerruiters gegaan. Toen Flica verkocht werd, heb ik zelf een paard gekocht “Freek” heette hij. 

Daarna had ik verschillende harddravers op stal die ik trainde. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een tuigpaard.  Deze heette Danser (Snuitje), na Danser kwam het paard Werna,  die later aan Simone Onneweer verkocht is. Toen kregen we onze Bling, waarmee we gaan ringsteken, bruidsparen rijden en rondritten maken. 

Met ringsteken ben ik begonnen met de Victoria wagen van de familie Schenk, we hebben een wagonette gehad en nu rijden we in een Spider. Ook doen we al jaren de Eper vierdaagse en Zorgvlied vierdaagse. Ook heerlijk naar Diever met de Dievervrienden en als laatste de Barchem vierdaagse, heerlijk door de bossen. 

Ik hoop dat wij elkaar snel zien en we snel weer een gezelligheidsrit kunnen rijden en dat we elkaar tijdens een ringsteekwedstrijd in goede gezondheid kunnen zien en spreken.  

Met vriendelijke groet, 

Frans 

Powered by: WebBuro WebBuro