Het is vandaag 20 November
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief mei 2017

 

 

Beste Vrienden 

 

U denkt…alweer een nieuwsbrief? Uw secretaris gaat in mei Zuid-Engeland verkennen en wilde alvast even haar ei kwijt. Want we hebben heugelijk nieuws: ringsteken In Hoorn is vastgesteld op woensdag 2 augustus. Het wordt dit jaar extra leuk met een rondrit en gezelschap van antieke fietsen, oldtimers en meer van dat fraais. Alles in het kader van een speciale nostalgische dag. Dus extra poetsen en geen “verskòondersgoed” maar  “pikt en dreven” op de bok zodat u voor de kraam om kenne.

En geen last van de kermis…en ook niet van de beruchte draaimolen bij Osinga voor de deur.

En natuurlijk weer een kans om goede punten te scoren voor de voorronden van het NK ringsteken in 2018! Van Simone Onneweer heeft u inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor alle ringsteekevenementen.

 

 

Over de gezelligheidsritten

 

De eerste rit op 23 april van Berkhout naar Bovenkarspel was een supergezellig evenement. Typisch Hollands voorjaarsweer met van alles wat maar gelukkig geen stortbuien! En natuurlijk veul tulpen, prachtige bloesem en stolpen om van te watertanden. Helaas moest Ed Borst wegens ziekte verstek laten gaan maar zo kwamen we op het mooie aantal van12 aanspanningen. Iedereen super vroeg uit de veren om al om kwart voor negen gezamenlijk de  auto’s en trailers naar het eindpunt te rijden. Jaap en Ferry Mus en de onvolprezen Henk van der Molen hebben nog een rondje extra gereden voor de aanspanningen van Rentinck en van Gunst. Hulde…het is toch niet niks om op je vrije zondag met andermans spul door Westfriesland te rossen.

Om 10:30 vertrok de stoet van de Trenshoeve richting de Hulk. Daarna over de IJsselmeerdijk richting Hoorn. Over de Westerdijk, Roode Steen, Grote Oost en Doelenkade naar de Schellinkhouterdijk. Daar moest de auto met barkar helaas lossen. We zijn wel brutaal maar net niet genoeg om over het fietspad te rijden. In Schellinkhout de eerste stop bij de gastvrije familie Stapel. De barkar was door Simone tot de nok gevuld met lekkers. Het was zonnig maar een tikje fris…de juttertjes werden dus al vroeg geschonken.

Bij de stop werden we getrakteerd op zo’n 30 voorbij rijdende trekkers, blijkbaar hadden die ook hun gezelligheidsrit!

Vervolgens nog een eindje over de dijk en dan weer naar beneden door Wijdenes richting Hemmerbuurt.

Kwamen we de rest van de trekkerclub ook nog tegen….blijkbaar zo’n 100 in totaal!.

Op de Hemmerbuurt werden we door Piet Portegies met koffie en koek ontvangen. En toen ging de fles juttertje skoon op! Want het was nog steeds fris. De kaas, worst, zoute koekjes en gezonde komkommer vonden grif aftrek. Had Simone niet voor niets uren staan snijden! Laatste deel van de rit door Venhuizen naar de Westerbuurt, nog even over de dijk en dan via de gloednieuwe rotonde in de provinciale weg, de Florasingel en Velingweg door Bovenkarspel naar de Gouw. Bij Loonbedrijf Kok stonden de auto’s en trailers te wachten…en toen werd het toch nog echt mooi weer boven de patat en de kroketten!

En om af te sluiten met nog maar een Westfriese uitdrukking: mooi gaan!

 

De volgende rit is op 18 juni! I.v.m. vakanties opgeven bij Annet Schipper, via vapnh@ziggo.nl kan natuurlijk ook maar dan duurt het wat langer voor u antwoord krijgt!

 

Deelname  en consumpties zijn voor leden van de VAPNH gratis. Niet-leden betalen slechts 10 euro per rit . Voor 30 euro kunnen zij aan alle evenementen van de VAPNH in 2017 deelnemen.

I.v.m. het vervoer van de trailers e.d. is het belangrijk dat we tijdig weten hoeveel aanspanningen er mee rijden. De sluitingsdatum voor opgave is steeds een week voor de rit, voor juni dus zondag de 11de.

Houdt u er rekening mee dat vervoer van auto’s en trailers van start (Andijk?) naar finish (Barsingerhorn) op verzoek van de eerste ploeg deelnemers VOOR de rit zal plaatsvinden. Dus uiterlijk kwart voor negen vertrekken auto’s en trailers van Andijk naar Barsingerhorn, u wordt gezamenlijk weer teruggebracht naar Andijk voor de gezelligheidsrit.

 

 

Planning 2017

 

Tweede gezellgheidsrit:                      18 juni 2017                                        opgeven voor   11 juni

Derde:                                     27 augustus 2017                                                        20 aug

Vierde:                                     15 oktober 2017                                                          8 okt

Ringsteken Hoorn                    woensdag 2 augustus

Beverwijk                                 woensdag 9 augustus 

Alkmaar                                   zaterdag 7 oktober

 

Bloemenrit Limmen                             zaterdag 6 mei, opgeven 0725051388 of via info@loonbedrijfbaltus.nl

 

U wordt vriendelijk, doch dringend verzocht zich z.s.m. op te geven voor de evenementen. dat kan bij

uw secretaris: vapnh@ziggo.nl, 072 5722352 of bij

Simone:  sonneweer@hotmail.com, 06-20613114 of bij

Annet: annet.s@versatel.nl 06-53960268

 

 

En dan nog dit: het rhinovirus waart nog steeds rond, gelukkig staat Facebook daarentegen vol met foto’s van veulens en lammetjes, het is berekoud, koning Willem wordt 50, nog een paar dagen voor uw belastingaangifte, we hebben voorlopig nog geen nieuw kabinet, in Frankrijk gaan ze voor jong maar hoogstwaarschijnlijk niet wild en de dochter van Trump had een vreselijke jurk aan (vond ik).

 

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro