Het is vandaag 08 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

 

Beste Vrienden                                                                                          Nieuwsbrief juni 2019                                                                                                                         

 

Uw secretaris heeft er weer het eerste vakantierondje opzitten. Effuh naar Sevilla om het prachtige, wilde Andalusië te doorkruisen. Bij Sevilla was het de tweede week van mei al 39 graden…beetje te warm voor twee ouwe Nederlanders met een hond. Dus die stad hebben we vanuit de camper (met airco!) aanschouwd. Prachtig hoor, en ook Cordoba is een toplocatie, daar hebben we heerlijk een hele dag gestruind. De Spaanse rijschool aldaar vonden we een beetje “zielig’, vooral de opgestelde antieke rijtuigen kunnen wel wat zorg en liefde gebruiken. Granada was vooral druk, druk, druk. Maar de beroemde witte dorpen waren de omweg meer dan waard. 

 

Gezelligheidsritten

 

Mei

Jaap Lap organiseerde een prachtig rondje Texel op Hemelvaartsdag. Hij heeft veel en duidelijke informatie vooraf aangeleverd en er kon (behalve een westerstorm) niets meer mis gaan. Helaas vond Beer van de familie Nelis de bootreis een tikkie spannend en probeerde zwemmend Texel te bereiken. De rit heeft’ie samen met Brenda wel braaaaf meegelopen.

 

Frans van der Blonk schreef: “We hebben genoten op Texel bij de heer Jaap Lap die een mooie rit heeft samengesteld met een lunch in De Koog , bij Gerard de grootste trainer van renpaarden in Nederland. Daarna een lekker ijsje in het bos gehad richting huis nog even door Den Hoorn . De paarden uitgespannen na een rit van 30 km, geladen, borreltje als afsluiting en konden met de boot van 5 uur weer richting huis.”.

 

Een aantal foto’s en filmpjes van Frans en Adrie kunt u bekijken via http://www.vapnh.nl/?p=1&a=mod_news-view-item&id=65

 

Juni

Kees Andrea gaat de rit in juni organiseren. Dat zal dan zondag 23 juni zijn. De start (10:30) is vanaf de Zaanse Ruiters,  Noordsterweg 16, 1521 JS Wormerveer. Opgeven bij Kees: 075-6280577 of 06-22405644.

Mestzakken zijn niet verplicht, Kees laat een mestschepper meerijden.

 

Augustus

Jaap en Greet de Boer hebben 18 augustusgeprikt voor “hun” gezelligheidsrit. Opgeven bij Kees: 075-6280577 of 06-22405644  of via vapnh@ziggo.nl

 

Ringsteken

 

Vooralsnog geen nadere mededelingen over ringsteken in 2019: het bestuur verwacht dat alle evenementen doorgaan en afgezien   van Hoorn zijn er geen bijzonderheden te melden. In Hoorn wordt e.e.a. gecombineerd met de jaarlijkse ponydag. Zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief zal het bestuur daar natuurlijk goede afspraken met Edith Hartog over maken. Vooralsnof is het plan om wat later dan gewoonlijk te beginnen.

Opgeven graag bij Simone Onneweer: Sonneweer@hotmail.com  of  06-20613114.

 

Hoorn                       woensdag 17 juli                                                         

Beverwijk                  woensdag 7 augustus                                               

Alkmaar                    dinsdag 8 oktober                                                                         

 

Van Frans Nestor van de Oranjevereniging in Ransdorp kreeg ik de vraag of wij vijf aanspanningen kunnen aanleveren die de Ransdorpers gaan laten ringsteken. U wordt dringend verzocht z.s.m. kenbaar te maken of u met uw gerij  en zonder ringsteker (v/m) in Ransdorp aan de feestvreugde wilt bijdragen.  Er worden geen eisen gesteld…maar met authentiek komen we wel mooi voor de dag. Ik heb de heer Nestor laten weten dat wij altijd een aardige reiskostenvergoeding uitdelen…

De festiviteiten vinden plaats op koningsdag, 27 april 2020. U kunt zich opgeven via vapnh@ziggo.nlof bel 072 5722352.

 

En dan nog dit…

 

Ben Meijland liet ons weten dat hij een koper zoekt voor o.a. zijn vrachtwagen. Als u interesse heeft kunt u bellen: 072-5051906.

 

Jaap en Ferry Mus mochten met Jaap Lap meerijden tijdens de Bloemendagen van Limmen. Hieronder het uitgebreide verslag.

 

Koningsdag 2019: Koetsentocht tijdens de Bloemendagen van Limmen

 

 

Een paar weken geleden belde Jaap Lap ons op met een uitnodiging om met hem mee te rijden tijdens de Bloemendagen van Limmen op Koningsdag, zaterdag 27 februari.

Vanuit onze huiskamer kwam het dringende verzoek om nog even niet direct enthousiast JA te roepen, dus zei ik ongemakkelijk tegen Jaap Lap dat ik hem wel even terug zou bellen.

Licht geïrriteerd om deze abrupte beëindiging van het gesprek draaide ik mij om en zag een schaterlachende Ferry achter mij, die zei dat ze eerst even wilde kijken of haar rijtuigkleding nog paste. Oh ja en doe jij het ook even, want we zijn allebei iets aangekomen.

Dáár had mijn lieverd een punt: We zijn beiden iets (ondergetekende behoorlijk wat) aangekomen sinds we ruim drie jaar geleden gestopt zijn met roken. Een sprong in de lucht bij de één en een ingehouden sixpack bij de ander, zorgde voor grote opluchting: De rijtuigkleding konden we beiden nog aan. 

Snel Jaap terug gebeld en de uitnodiging met beide handen aangepakt. Hierna werd het twee weken lang mooi en warm weer. Twee weken lang en de Koningsdag naderde snel met donkere wolken. Geen opwarming van de aarde, wel kans op behoorlijk wat buien. 

 

We schrijven Koningsdag 2019, zaterdag 27 april. 

De dag brak regenachtig en koud aan. Ferry had alles klaargelegd om er toch wat warm bij te zitten. Snel een paar regenjassen en paraplu’s bij elkaar gegrist en óp naar Limmen. 

Nadat we Jaap en zijn groom Martin Witte hadden opgezocht, werden we blij verrast met veel bekende gezichten uit de wereld van de hippische sport: Juryleden Bé Bekkering met echtgenote  en Marian Ritsema met schrijfster Alice. 

Om 10.30 uur gingen 11 aanspanningen, waarvan de meeste klassiek en authentiek van start. 

Zover wij konden inschatten, waren er 4 leden van de VAPNH aanwezig:

Fons Denneman, Louis Al, Jaap Lap en Ben Meijland. Hiernaast deden er nog een aantal deelnemers uit de directe omgeving mee en ook een aanspanning uit België liet zich zien. Een internationaal gebeuren dus. Wij zaten heerlijk achterin de Victoria van Jaap en genoten weer ouderwets van zo’n prachtige rit. De regen was gestopt en de zon ging schijnen…. En zó heurt het ook, niewaar?!

 

Vóór en tijdens de rit, werden er 5 aanspanningen gekeurd op punten zoals kleding, tuigage, conditie van het paard, het rijtuig en het gehele plaatje. 

Drie aanspanningen kwamen voor een prijs in aanmerking en dat waren:

1eprijs De Belgische aanspanning

2eprijs Jaap Lap

3eprijs Ben Meijland.

 

Jaap was in jubelstemming, want als je het een beetje wilde opkloppen dan was Jaap eigenlijk de beste Nederlander. Ja, hier mag de VAPNH trots op zijn. 

De organisatie was in prima handen bij José Baltus van het gelijknamig Loonbedrijf.  Het hele gezin Baltus, familieleden en vriendengroep waaronder Jolanda Admiraal, werd ingezet om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen: Twee tussenstops voor een broodje en een kop koffie; Een warme maaltijd na afloop en verkeersbegeleiders op Solexen om ons tijdens de tocht te begeleiden. 

Veel werk maar toch hoopt José  dat de prijswinnaars volgend jaar wat meer concurrentie krijgen.

 

De VAPNH heeft leden met mooie rijtuigen, die niet zouden misstaan in dit geheel, dus geef je op zodra de uitnodiging voor 2020 in de nieuwsbrieven verschijnt. Ook hoef je geen lid te zijn van de NVTG om deze rit mee te rijden. De organisatie van deze Koetsentocht zal u dankbaar zijn. 

 

Wij hebben in ieder geval enorm genoten door mee te mogen rijden met “De Beste Nederlandse Aanspanning” van deze dag. Jaap en Martin, enorm bedankt.

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro