Het is vandaag 08 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Beste Vrienden

 

                                                                                                                                          Nieuwsbrief juli 2019

 

De kop is er nu toch echt af: niet alleen hebben we al twee prachtige gezelligheidsritten verreden, ons eerste rondje ringsteken is ook gladjes verlopen. Het zomerseizoen is in volle gang..het weer werkt nu even niet mee want de regen roffelt lekker op het dak. Gelukkig wel…want anders worden de boeren -en buitenlui weer erg ongelukkig. Onze tuin maakt ook blije slurpgeluiden, vooral de kale plekken in het gras.

 

Gezelligheidsritten

 

Juni

Kees Andrea heeft een geweldig mooie rit in de Zaanstreek georganiseerd. Jaap Lap was zo enthousiast dat hij in de pen geklommen is, of liever gezegd op het toetsenbord. Zijn verslag vindt u aan het einde van deze nieuwsbrief.

 

Augustus

Jaap en Greet de Boer hebben 18 augustusgeprikt voor “hun” gezelligheidsrit. De start is bij  de familie de Boer op het erf: Purmerenderweg 19  Z.O. BeemsterVertrek10:30.Opgeven bij Kees: 075-6280577 of 06-22405644  of via vapnh@ziggo.nl

 

Ringsteken

 

In Hoorn was het op 17 juli een drukte van jewelste onder de stralende zon.  ’s Morgens pony dag met diverse activiteiten, een pony lunch en een rondrit. Daarna mochten wij ons jaarlijkse ronde ringsteken houden. Dit alles onder de pakkende titel “Hoorn op Hoeven”. Helaas moesten twee aanspanningen verstek laten gaan, Jaap Lap wegens familieomstandigheden en de familie Nelis omdat Beer een trailertrauma heeft overgehouden aan de reis naar Texel.

De uitslagen in Hoorn waren niet bijzonder verrassend. Vermeldenswaard is de barrage om de vierde en vijfde plaats (210 punten). Jan Dudink en Edith Wijdenes versus Henni Smit en Peter Hoffer. Bij de ronde op tijd bleek Peter stalen zenuwen te hebben. Maar Edith was toch heel tevreden: “zo hoog zijn we nog nooit geëindigd”.

E.e.a. werd vakkundig van commentaar voorzien door Jo van Ginkel. Dhr. Catshoek heeft streng maar rechtvaardig gejureerd en Kees Andrea bleek een kei als starter. En Gré Huisman kan zelfs met een gebroken hiel, vanaf een stoel, uw secretaris en telster vakkundig bijstaan.

Dank aan alle deelnemers en de officials….we hebben weer effuh laten zien waar we goed in zijn als vereniging.

 

Ringsteken                               1eprijs     Marianne Wijdenes / Ellen Wijdenes    (240)

                                                 2eprijs    Marcel Visser / Elsa van Straaten          (230)

                                                 3eprijs     Ben Duipmans/Lidia Klaver                   (220)

 

Schoonste Geheel                   1eprijs     Henni Smit

                                                 2eprijs    Bianca Koerts

                                                 3eprijs     Marianne Wijdenes

 

Origineelste Aanspanning:                    Ad Snip

Beste Menner:                                       Marcel Visser

Bestgaande KWPN’r                             van Lisanne Borst

Bestgaande Fries                                  van Jan Dudink

Bestgaande Overige Rassen:               van Frans van der Blonk

 

Beverwijk               woensdag 7 augustus           

 

De details voor het ringsteken in Beverwijk hebben de deelnemers en officials inmiddels van Simone Onneweer ontvangen. De organisatoren aldaar mailden ten overvloede: “de paarden en trailers kunnen wederom worden gestald achter het terrein aan de Groenelaan zoals ieder jaar! En het clubhuis is wederom de Jonge Halewijn, hoek Groenelaan/Duinwijklaan te Beverwijk op loopafstand van de Parkeerplaats”.

 

Alkmaar                                     dinsdag 8 oktober                                                                        

 

Voor Alkmaar heb ik alvast de prijzen uitgezocht, het lint moet nog even worden besteld.. U kunt zich natuurlijk nog opgeven bij Simone..komt allen!!!

 

 

En dan nog dit…

 

Een herhaling van een vorig bericht..ik zal in Beverwijk daar nogmaals over “zeuren”…kunt u zich meteen aanmelden..

Van Frans Nestor van de Oranjevereniging in Ransdorp kreeg ik de vraag of wij vijf aanspanningen kunnen aanleveren die de Ransdorpers gaan laten ringsteken. U wordt dringend verzocht z.s.m. kenbaar te maken of u met uw gerij en zonder ringsteker (v/m) in Ransdorp aan de feestvreugde wilt bijdragen.  Er worden geen eisen gesteld…maar met authentiek komen we wel mooi voor de dag. Ik heb de heer Nestor laten weten dat wij altijd een aardige reiskostenvergoeding uitdelen…

De festiviteiten vinden plaats op koningsdag, 27 april 2020. U kunt zich opgeven via vapnh@ziggo.nlof bel 072 5722352.

Marianne Wijdenes vertelde dat de vergunningen voor het ringsteken in Opperdoes rond zijn..dus volgend jaar weer een extra kans om met een beker en rozetten naar huis te gaan.

Van de NVTG kreeg ik de vraag of wij in 2020 het NK ringsteken willen organiseren…uw secretaris staat al te trappelen. Als we weten wat de randvoorwaarden zijn (en dat zijn er ongetwijfeld veul, heul veul) gaan we e.e.a. in het bestuur bespreken.

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

 

Verslag gezelligheidsrit de Zaan 

 

Afgelopen zondag 23 juni reden we met een aantal leden van onze vereniging, aangevuld met een aantal gastaanspanningen de gezelligheidsrit in Wormerveer/de Zaan. Georganiseerd door  Meneer Kees Andrea.

Na de koffie en koek gingen we op pad. Links rechts verkeer door, over bedrijventerrein, neus vol met cacaoluchtjes, en langs gebouwen met woonappartementen .

Legbatterijen zijn voor kippen uit de tijd, maar hier zitten de mensen nog, 6 hoog. Maar tot tevredenheid want mede door het mooie weer zaten velen heerlijk op het balkon en genoten  van het weer en onze verschijning en zwaaiden ons blij toe. 

Rotondes, kruispunten staken we over met het licht alleen maar op !!!groen ??, dank zij de begeleidende verkeersregelaars. 

Na een aantal kilometers verlieten we de ,,stenen “en bogen we af het boeren-en natuurland in van het Wormerveld.

Mooi, een koppel paarden,  blonde Franse vleesvee koeien en de geur van hooi, het water boven het land en hier en daar een waterlelie.

Volgende stop was bij manege ,,t Veld”, niets te klagen koffie koek, frissie en  kersen en ook aan de paarden werd gedacht , met emmers water. 

Vervolgens naar de Zaan en ik zag de molens al dichterbij komen , en ik  dacht het zal toch niet, maar ja toch wel , 

Kees leidde ons over wandelpad en fietspad over de ,,Zaanse Schans”

Nou is me dat niet vreemd omdat ik in Koog Zaandijk een zus heb wonen, maar om er met paard en koets tussen de Japanse en Koreaanse, filmende en fotograferende pionnetjes door te mogen maneuvreren  is wel een belevenis.

Verder reden we over fietspaden, wandel paden, voor deze dag door Kees omgetoverd tot men paden ,

langs mooie Zaanse huizen ,waarvoor je het vakmanschap van de schilder moet prijzen .

Nog even een winkelstraatje meegepakt en onder een viaduct in de schaduw opnieuw even drinkpauze , en zo kalm aan weer richting manege, waarna we nog even gezellig nazaten met drankje en bitterbal.

Pracht dag ,die we bijschrijven ,pracht rit , dank aan Kees en zijn team.

Uitzetters , verkeers regelaars, cateraars, poepscheppers. Top

 

Martin Witte en Jaap Lap  

Powered by: WebBuro WebBuro