Het is vandaag 18 October
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

20
10
snertrit 2019
start 10:30 Oude Gouw 48 Wognum
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord- Holland

                                                                                                                                           Nieuwsbrief juli 2018

 

Beste Vrienden

 

Een late nieuwsbrief…vakantie en daarna keren met bezemen in huis en tuin. Maar vooral weer hard aan het werk met de paarden. Onze niet meer zo kleine Tjeerd moet er nu toch echt aan geloven. In mei voor het eerst voor de kar, dank aan Cees Rood voor zijn hulp. Inmiddels ligt er een zadel op, met een beetje mazzel stapt er deze week ook iemand op. Gaan we maar niet zelf doen, gelukkig hebben we daar zo’n vederlicht “ik durf alles” jochie voor gevonden. Veel nieuws voor de actieve leden maar wat dacht u van een dagje Leeuwarden op 4 augustus? Natuurlijk om onze vrienden die deelnemen aan het NK ringsteken aan te moedigen maar er is nog veel meer moois te zien en leuks te doen.

 

Gezelligheidsritten

 

De eerste twee gezelligheidsritten zijn alweer verreden. Helaas beperkte deelname.  Geen verslagjes of foto’s ontvangen maar ik kan u wel melden dat ze geslaagd waren. Marco Versterre leidde de eerste rit door bos en duin. Prachtige route, geweldig weer en super koek en zopie. Voor de tweede rit zijn de families Schoutsen en Huisman in touw geweest. Natuurlijk ook weer prima uitgezet door het West-Friese schone landschap. Bij de start gastvrij onthaald met koffie en verse gevulde koeken. Kees Andrea heeft beide ritten als de spreekwoordelijk  stille kracht begeleid. Het bestuur is zeer in zijn/haar nopjes met deze aanwinst. 

 

De volgende ritten zijn:

 

26 augustus:             

Jaap en Greet de Boer, de startplaats is tussen Noordbeemster en Oosthuizen nabij de A7.  De precieze locatie geven we door als Jaap en Greet weer terug zijn van vakantie.

 

21 oktober:               Bram Beers, Gaasterland

 

De organisatoren worden vriendelijk doch dringend verzocht contact op te nemen met Kees Andrea: 075-6280577 of 06-22405644.

U kunt zich opgeven bij ondergetekende via vapnh@ziggo.nl of 072 5722352.

 

 

Ringsteken

 

Ringsteken als vanouds in Beverwijk, Hoorn en Alkmaar. Voor Hoorn is het bestuur nog in overleg met de organisatie maar vooralsnog zijn de plannen simpel. “Gewoon” rijden en steken tussen 13:00 en 16:00 zonder onderbrekingen. Ook in Beverwijk wordt er druk gewerkt aan de voorbereidingen. 

 

Beverwijk:                woensdag 8 augustus, inspannen aan het Harmonielaantje te Beverwijk, zie de bijlage.

Hoorn:                      woensdag 29 augustus

Alkmaar:                  maandag 8 oktober

 

Opgeven kan natuurlijk bij Simone Onneweer  sonneweer@hotmail.com  06-20613114

 

Het NK wordt verreden op 4 augustus 2018 op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De potentiele deelnemers hebben inmiddels bericht gekregen. Van Ellen Spigt kregen we vraag of er met “onze” lansen/sabels gestoken mag worden. Van de VAPNH mag dat natuurlijk, maar uw secretaris gaat nog wel verifiëren of deze bepaling nog geldt. Van de NVTG kregen we het “droeve” bericht dat slechts 13 combinaties van de geselecteerde 32(!) hebben toegezegd. Hierop volgende heeft de organisatie besloten om van het NK een Open NK te maken waardoor deelname dus voor iedereen mogelijk is en waardoor zij hopen dat er meer deelname aan deze wedstrijd zal zijn. 
Voor de reeds aangemelde combinaties komt hiermee de mogelijkheid vrij om in een andere combinatie deel te nemen als waarmee men geselecteerd is. Als bijlage een flyer met meer informative.

 

Mw. Annette Tesselaar van de St. Westfriese folklore nodigt u uit voor het ringsteekevenement in Schagen op donderdag 16 augustus. Inschrijven kan met de bijlage.

 

Namens mw. Maartje van der Welle een uitnodiging vpoor de jaarlijkse kastelentocht in Doorn op zondag 19 augustus. Inschrijven kan met de bijlage.

 

En dan nog dit: de vorige nieuwsbrief bevatte de quiz van de algemene ledenvergadering. Hier vindt u de antwoorden. Uw voorzitter is voor een welverdiende vakantie naar Zweden vertrokken en zal daar een dochter afleveren voor haar stage. Annet heeft inmiddels een knalgroene bestelauto voor de scharrelboerderij, de biggen zijn voor het eerst naar buiten en uw secretaris gaat haar jas zoeken…die kan misschien deze week weer eens aan. 

 

Rest mij niets meer dan u prettig weer, een goede gezondheid en veel paardenplezier te wensen!

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro