Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief juli 2015 

 

 

Beste Vrienden

 

 

Zo, de vakantie van uw secretaris zit erop! Het was geweldig, bijna vier weken naar Scandinavië en maar drie dagen slecht weer! Geen elanden gezien, dus ook niet getest voor de kar, wel rendieren met jongen op de gletsjer. En fjorden natuurlijk en veel sneeuw en half bevroren meren onder een strakblauwe lucht, kortom veel oh’s en ah’s. Een aanrader…maar wel even sparen voor u op reis gaat.

 

Maar daar is deze nieuwsbrief niet voor, wel voor meldingen van huishoudelijke aard.

 

Allereerst het feit dat het ringsteken in Geffen (Noord Brabant) NIET doorgaat. Helaas, maar we konden het niet eens worden met de organisatie.

De gezelligheidsrit van 23 augustus a.s. wordt verzet naar 30 augustus. Anders moeten we om en door de tour de Waard heen rijden en dan wordt een rit uitzetten wel erg lastig.

 

De andere evenementen gaan door als gepland, 5 augustus ringsteken in Hoorn en 12 augustus in Beverwijk. De jury en de hulptroepen zijn geregeld, de bekers besteld, de rozetten voorradig, nu alleen nog mooi weer oproepen.

 

Op 6 juni waren de Vrienden aan het fietsen en aan het karren. Tineke Rijpkema regelde weer de Rabo fiets sponsortocht en de tweede gezelligheidsrit werd georganiseerd door Jolanda Admiraal. Een zonovergoten zaterdag, om door een ringetje te halen.

 

De inmiddels vaste club fietsers vertrok al om negen uur, voor een lange rit van Zwaagdijk, via het Egboetswater naar Medemblik, Wervershoof en Andijk. En toen nog even de terugtocht met een pittige tegenwind, maar dat zijn die stoere Hollanders (m/v) wel gewend!  Een uitgebreider verslag van Tineke vindt u op onze website.

 

De lange gezelligheidsrit ging in een straf tempo door het prachtige duin- en bos gebied tussen Castricum en Wijk aan Zee. En over pittoreske binnen weggetjes en slingerende fietspaden. Onderweg nog even gezwaaid naar Jan Tuin, die met een grote grijns het circus voorbij zag komen. Het ritverslag staat natuurlijk op de website.

 

Geen echte uitsmijter deze keer…als u nog gaat: een hele fijne vakantie en geniet met volle teugen van de zomer. En vergeet de Landbouwdag in Opmeer op 3 augustus niet!

 

 

Met vriendelijke groeten

Namens het bestuur, Ineke de Lang

 

foto's van 19 april 2015

 

foto's van 6 juni 2015

Powered by: WebBuro WebBuro