Het is vandaag 18 October
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

20
10
snertrit 2019
start 10:30 Oude Gouw 48 Wognum
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

 

Beste Vrienden                                                                                       Nieuwsbrief januari 2018

 

 

“Ik ga mijn padje inkorten”: op 25 december 2017 overleed Stef Kroon uit Wijdewormer. Eenvoud, hartelijkheid, zorgzaamheid en liefde kenmerkten Stef. Wij wensen zijn familie en vrienden nogmaals veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Hulde aan Jan Tuin voor zijn betrokkenheid, een vriend met een grote “V”.

 

Ik hoop dat u de kerstdagen in gepaste feeststemming heeft kunnen doorbrengen, ook dit jaar waren de overvolle karren bij de supermarkt weer een “eyeopener”. De overheid dreigt met het verbieden van vuurwerk voor particulieren: die hebben zich dat duidelijk aangetrokken. Heerhugowaard heeft nog nooit zó in het “zonnetje” gestaan. Het licht van de kassen was er niets bij. Helaas zijn er elders in het land paarden ten onder gegaan door zo'n rund dat met vuurwerk stunt.

 

Voor een “paard en koets” verhaal verwijs ik u naar de bijlage. Met dank aan de hr. Paul van Kesteren en mw. Lideke Root voor de foto’s en aangeleverde teksten.

 

De ALV op 16 februari 2018 is weer bij café de Vriendschap in Wadway. De details vindt u op de kerstgroet van 2017. De “na de pauze act” belooft een dolle boel te worden.

De formulieren met de vrijwaringsclausule voor 2018 liggen al klaar…

 

Voor de rest van de agenda hebben we de volgende data voor de gezelligheidsritten:

29 april, 17 juni, 26 augustus, en 21 oktober. Namens het bestuur wil ik u met klem vragen om de stoute schoenen aan te trekken en een rit te organiseren. Natuurlijk kunt u daarbij op onze steun rekenen.

Over de datum voor ringsteken in Hoorn wordt nog onderhandeld, Beverwijk is op woensdag 8 augustus, Alkmaar op maandag 8 oktober.

 

“En dan nog dit” wordt een waterig item deze keer..

In Parijs klotst de Seine over de kaden, langs de Moezel hadden ze binnen 10 dagen twee keer bijna een meter overstroming, het Noord-Hollandse polderlandschap is (weer) een moeras geworden, de Rijn begint aan zijn derde hoogwatergolf dit seizoen…En als al die sneeuw gaat smelten.. zandzakken vullen! Allemaal even duimen en bidden dat de lawines en modderstromen beperkt blijven.

 

Wist u trouwens dat vrienden (ook van de Noorderkoggenruiters) helpen bij het opbouwen van Jumping Amsterdam? En dat ze in Saoedi-Arabië dromedarissen met botox inspuiten? En dat dat niet eens mag bij een schoonheidswedstrijd? En dat de heit fan ús Diekke, Wikke 404, is ferstoarn?

 

Rest mij niets meer dan u gezellig carnaval, prettige voorjaarsvakantie en veel paardenplezier te wensen!

 

 

Met hippische groet, tot 16 februari

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro