Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief januari 2016

 

Beste Vrienden

 

In de vorige nieuwsbrief schreef ik “de winter zit nog stiekem in een hoekje te wachten”. Dat is nu wel anders, koning winter is duidelijk in het land. Dus autoruiten krabben, stoepje vegen en paarden longeren want die zijn nu zo lekker fris dat je zomaar gelanceerd wordt!

 

Dit wordt meer een katte(n)belletje dan een echte nieuwsbrief, met informatie over de eerste drie evenementen van dit jaar.

 

Eerst de paardendag op zaterdag 13 februari. Dan kunt u gratis(!) deelnemen aan een vaardigheidsclinic (kegelparcours extraordinaire) van ca. 10 minuten gevolgd door een ronde voor het “echie” op snelheid. Per uur zijn er 4 deelnemers en er wordt ook per uur een leuke prijs uitgedeeld. We gaan natuurlijk zeer zorgvuldig de deelnemers indelen. Voor alle combinaties zal er een aardige herinnering zijn.

E.e.a. begint om 14:00 bij de Trenshoeve in Berkhout ( Kerkebuurt 140, 1647 MD)

Geef u VOOR 6 februari op bij Ineke de Lang, via vapnh@ziggo.nl of bel 072 5722352.

Niet-leden betalen € 10,-

 

Het volgende onderdeel op de agenda is de jaarvergadering van 2016, deze is op 11 maart in café de Vriendschap  Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek. Start om 20:00 uur.

 

De eerste gezelligheidsrit van 2016 staat gepland voor 17 april, met de mogelijkheid om uit te wijken naar de 24ste als het weer te slecht mocht zijn. We gaan dan ca. 24 km rijden langs (duimen!) veel tulpenvelden.

 

De andere data voor 2016 zullen we tijdens de JV bekendmaken.

 

En dan nog dit: onze voorzitter is op de valreep van 2015 de trotse opa geworden van een kleindochter.

En wie kende Jan Veldman en zijn Spider uit Heerhugowaard? De beste man is al een aantal jaren geleden overleden en de familie heeft de Spider nu overgedragen aan een museum. Maar er ontbreekt o.a. informatie over de herkomst en het aanpassen van de wielen (van beslag naar rubber). Mocht u iets weten over dit rijtuig, vooral de aanpassing van de wielen, dan kunt u contact opnemen met Andre Wijnker tel. 06 30876123.

Jan reed op zijn tachtigste nog mee met de Eper vierdaagse…..

 

 

 

Met hippische groeten, namens het bestuur,

Ineke de Lang

Powered by: WebBuro WebBuro