Het is vandaag 08 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Hooirit

 

(Georganiseerd door Hennie Dijkstra en Stef Kroon)

De 3e gezelligheidsrit van onze vereniging was er weer een om in te lijsten. Niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de enorm mooie route.
Zoals vermeld, het weer was schitterend. Af en toe een wolkje en lekker warm. Het inspanterrein was aan de IJsselmeerdijk in Warder, bij de familie Kramer, die ook als passagiers meereden met de familie De Vries ("oude" buren). Om 10.30 uur vertrokken we over de IJsselmeerdijk met 20 aanspanningen richting Warder en Schardam. Daar de 1e stop. Daarna verder richting Beets in een lekker tempo. Dat het "Hooirit" heette klopte wel, want langs de hele route lag hooi, maar dit was allemaal in het water gevallen. Erg vervelend voor degene van wie het was.......... Het is helaas geen zomer om te hooien.


Nadat we net waren vertrokken na de 1e stop, raakte het paard van Lisette Bakker geblesseerd nadat we over het spoor waren gegaan en kon niet verder. Bij Beets nr 16 kon Lisette zichzelf en haar paard even stallen en is later door Mike en haar vriendin opgehaald, die de aanhanger hebben opgehaald. ERG JAMMER.

 
Via Beets naar (gemeente Oosthuizen. Daar ergens de 2e stop, waar de aardappelen, geschonken door onze vaste leverancier Piet Kuin, werden verloot. Daarna verder naar Hobrede en richting Oosthuizen (plaats). Net voor Oosthuizen onze 3e stop, waar Frank Schoutsen als bbq-leider de hamburgers bakte, samen met diverse hulptroepen (bedankt). 
Om 15.30 uur waren we, via Oosthuizen en Warder weer terug bij het inspanterrein van de familie Kramer. Een hele mooie dag met super vergezichten. bedankt Hennie en Stef!


Groet, Annet Schipper.

Powered by: WebBuro WebBuro