Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Hooirit 23 juni 2013

 

Beste vrienden, hierbij dan een verslagje over de Hooirit van 23 juni 2013.

 

Om half elf zijn de deelnemende aanspanningen,12 in totaal, klaar voor vertrek. Iedereen goed ingepakt om alle weersomstandigheden te kunnen trotseren. Met Simon Commandeur als gids gaan we via het centrum van Wognum het buitengebied in. 

Langs de Oude Gouw waar het vogeltjesland druk bezocht is door vele ganzenparen en het resultaat van hun relaties in grote getale rondgrut over het land. Via de  Kleine Zomerdijk komen we op de Lekermeer alwaar de 13de aanspanning zich bij ons aansluit. Dan gaan we richting Bobeldijk waar we een stevige zijwind moeten trotseren. Of het de stevige zijwind is ....... of de hoeveel mest  die de Friezen van de heer Bon produceren....... op de Grootweg hebben we een klein oponthoud wegens het scheuren van de verplichte poepzak ! Helaas pindakaas dan maar verder zonder zakken, hopen dat het span zich een beetje inhoudt in de stad.

 

Het fietspad langs het spoor brengt ons in buitenwijken van Hoorn alwaar we vrolijk door vele bewoners worden begroet, zo’n bonte stoet zien ze dan ook niet elke dag voorbij komen. De weergoden zijn ons dan nog steeds goed gezind, alhoewel er een stevige bries blijft waaien komen we droog aan bij de oevers van het IJsselmeer waar we aan de voet van schouwburg “Het Park” onze eerste stop hebben. Even de zweetdekens op en een bakkie leut met een broodje een stukje kaas of worst, gefaciliteerd door de organisatie die de rijdende bar uiteraard niet voor niets heeft aangekoppeld.

 

 

Allen gelaafd pakken we de leidsels weer op en gaan richting het centrum van Hoorn. Nog even uitzicht op het IJsselmeer, langs de jachthaven en dan de binnenstad in. Simon heeft als het ware een minimarathon door de stad uitgezet en we slingeren door kleine straatjes langs eeuwenoude gebouwen waar de opvarenden van de VOC schepen zich voor de laatste maal vol lieten lopen alvorens naar de Oost te zeilen. Wij doen het minder dramatisch en zetten koers richting Zwaag waar we via een fietstunneltje uitkomen op het Industrie gebied De Oude Veiling voor onze tweede stop.

 

Never a dull moment: was het ineens spannend toen bleek dat wij langs het traject van de Stoomtram Hoorn Medemblik geparkeerd stonden en deze, jawel u raadt het al, vol op stoom langs gedenderd kwam. Na dit zonder kleerscheuren overleeft te hebben gaan weer verder voor het laatste deel van onze rit en volgen Simon om door de Dorpstraat van Zwaag, Nibbixwoud te bereiken en gaande door Nibbixwoud weer in Wognum te belanden. Onder begeleiding van een lekker zonnetje kunnen we de barbecue aansteken en napraten over deze rit.

Simon bedankt en tot een volgende keer.

 

Groetjes,

Lisette Bakker

 

Powered by: WebBuro WebBuro