Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Gezelligheidsrit -Wieringen - 14 april 2013.

 

Op eindelijk een iets warmere dag van deze lente was de eerste gezelligheidsrit van dit jaar. Op het terrein van de Wiron Ruiters in Hippolytushoef verzamelden zich 17 aanspanningen. Nadat de administratie op orde was klonk om klokslag 10.30 uur het welluidende `We vertrekken…' en ging de groep op pad. Het was duidelijk dat de meeste paarden weer even moesten wennen, maar na de eerste kilometers konden de aanspanningen goed in konvooi meekomen.


De rit ging eerst in westelijke richting, via Westerland reden we naar het uiterste puntje van het voormalige eiland. Bij het Amstelmeer aangekomen draaiden we terug en via het pad langs de Waddenzee trokken we verder. Het was een mooi stukje van het eiland, want het weidse uitzicht op het wad was prachtig. Zeker toen het zonnetje er even bij kwam was het genieten. We passeerden Hippolytushoef aan de noordkant en reden verder richting Stroe. Aangezien de oorspronkelijke eerste stopplek was bezet met een kudde schapen moesten we iets verder doorrijden. Na ongeveer 15 kilometer konden we onderaan de dijk bij Oosterland de benen strekken. Nadat iedereen had genoten van een natje en een droogje en er voldoende was gerust en opgewarmd (het windje was toch koud) ging de tocht verder richting Den Oever. Daar kwamen we op het oostelijke puntje van het eiland, we keerden zuidwaarts en vervolgden de tocht langs de zoom van het Robbenoordbos. Onderweg kruisten we de Viking Wielerkoers, dat betekende een kleine pauze, maar toen de wielrijders voorbij waren konden wij weer verder. Na een kilometer of 7 hadden we bij zorgboerderij “de Cormeij Hoeve” de tweede stop. Daar werden alle (mee)rijders verrast op een lekkere hamburger. Die werd smakelijk ontvangen. Nadat iedereen was voldaan stond het laatste stukje terug naar Hippolytushoef op de route. Om 15.15 uur waren we terug bij het inspanterrein en werd een mooie rit afgesloten.


Speciale dank aan de families Nelis en Boonstra die deze mooie rit hebben georganiseerd en de dames die de hele dag rondom het konvooi fietsten en met hun vlaggetjes resoluut het verkeer regelden.


Met vriendelijke groet, Ronald Overboom (passagier)

Powered by: WebBuro WebBuro