Het is vandaag 08 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

Gezelligheidsrit “Eilandspolder”, het vroegere Schermereiland op 15 april 2012

 

De aftrap van de gezelligheidsritten van 2012 werd gedaan in de Eilandspolder en werd georganiseerd door Jaap de Vries. Het vertrek was vanaf Jaap zijn landerij aan de Wormerweg in de Westbeemster en daar was alles tot in de puntjes geregeld. Iedere aanspanning kreeg zelfs een routebeschrijving mee voorzien van extra informatie van punten waar we langs gingen komen. 

Om even na half 11 vertrokken we richting Schermerhorn met 17 aanspanningen. Eén aanspanning vertrok jammerlijk iets later, omdat er iets was vergeten van het tuig. 

Het weer was goed (met af en toe een zonnetje), maar koud (brrrrrr). Goed aangekleed ging het echter prima. Het tempo was goed en het landschap prachtig: we reden door een open en weids gebied. Een fijnmazig netwerk van sloten en kreken. De vergezichten waren geweldig. De eilandjes (smalle kavels) zijn omringt door ruige rietkragen en worden beheerd als “vogelland” en daarom in de zomer begraasd door vee. Er huizen ook veel weidevogels en watervogels.

 

Terwijl we door De Rijp (waar ooit walvisvaarders hebben aangemeerd), Graft  en Noordeinde waren gekomen hielden we een stop in Grootschermer bij het voormalige Raadhuis uit 1639 (ontwerp van architect Leeghwater). We stonden gezellig met z’n allen en werden goed verzorgd door de cateringploeg (Anita Koppes, Gré en Gerard Huisman). Rond 14.00 uur waren we weer terug bij het inspanterrein aan de Wormerweg. Daar op de koegang hadden Frank Schoutsen en Anita Koppes shoarma en enkele gehaktballen geregeld, wat zeer goed smaakte, niet minder vanwege het weer.

De buurman van Jaap stond aan het begin van de rit foto’s te nemen van alle aanspanningen en deze foto’s werden aan het einde van de rit aan iedere deelnemer overhandigd. Wat een leuk aandenken!

Jaap en Ferry Mus hebben de hele rit door foto’s genomen (+ verkeerregelaar) en de sfeer heel goed “gepakt”. Deze foto’s staan op deze site onder het kopje “Fotoalbum”. Veel plezier met dit te bekijken.

Hierbij wil ik Jaap en Chris hartelijk danken voor de organisatie en de hartelijke ontvangst. Het was een zeer geslaagde Gezelligheidsrit en hopelijk volgen er meer.

 

Groet,
Annet Schipper

Powered by: WebBuro WebBuro