Het is vandaag 04 July
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

 

Beste Vrienden        

                                                                                                                          Nieuwsbrief december 2019

 

Dit wordt nog niet mijn laatste nieuwsbrief…maar wel een bijzondere. Geschreven in Margraten, waar wij nu al een aantal weken genieten van een erg lange vakantie. Maar 240 km naar het zuiden en het weer is al stukken beter, frisjes maar het waait tenminste een hele kracht minder dan in Noord-Holland. En we lopen de zolen vanonder de schoenen, niet alleen om de hond langs alle velden en hagen te trekken maar gewoon naar de bakker, de groentewinkel of toch maar de supermarkt.

De paarden hebben het geweldig naar hun zin op de nieuwe plek. Als het gemis even te groot wordt wandelen we het dorp uit, daar staan drie Friezen. En anders even oversteken naar België om trekpaarden te bewonderen.

 

Het is natuurlijk wel de laatste nieuwsbrief van 2019. Het was weer een mooi jaar…alle evenementen konden doorgaan, geen ongelukken, blije winnaars en tevreden rijders.

Bijzonder waren het bezoek aan de HVC en de gezelligheidsrit op Texel. Maar vlak de andere ritten niet uit, de Zaanse Schans, de altijd mooie Beemster en het foine Westfriesland.

 

Voor de agenda: de algemene ledenvergadering wordt gehouden op MAANDAG 3 februari 2020 in café de vriendschap in Wadway.

 

En dan nu de spreekwoordelijke steen in de vijver…

 

U heeft al kunnen lezen dat ik mijn functie op de eerstkomende algemene ledenvergadering ter beschikking stel.

Tijdens onze laatste bestuursvergadering hebben de overige leden van het bestuur te kennen gegeven dit ook te zullen doen. Zij gaan daarbij niet over een nacht ijs, het is al een aantal jaren “trekken aan een dood paard”. We waren ontzettend blij met Kees Andrea als nieuw bestuurslid maar de animo vanuit de vereniging is erg, erg laag. Het zijn steeds dezelfde mensen die bv. een rit willen organiseren. Ook het vinden van deelnemers voor het ringsteken wordt steeds moeilijker. Dus Elias, Annet, Simone en Kees zullen stoppen met het besturen van de Vrienden van het Aangespannen Paard.

 

Het is aan u, als lid van de VAPNH, om mee te beslissen over het voortbestaan van onze vereniging. Komt er een nieuw bestuur of zal deze vereniging ook moeten worden opgeheven? Het huidige bestuur heeft geprobeerd om aansluiting te vinden bij de Hoofdstad Aanspanning en andere verenigingen in Noord- en Zuid-Holland. Helaas heeft dat niets opgeleverd.

 

Mocht de ALV tot opheffing overgaan dan moet er natuurlijk een goede bestemming voor de kasgelden gezocht worden. Het voorstel van het bestuur is om te doneren aan verenigingen of stichtingen actief met paarden voor en met gehandicapten. Hieronder vindt u een aantal gegadigden. Andere ideeën zijn altijd welkom.

 

Stichting paardrijden gehandicapten ’t Ros Beyaert Dirkshorn, Stichting Dupla, Stichting Paardrijden Gehandicapten Amstelland en Meerlanden, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer, Vereniging Paardrijden Gehandicapten Waarland,Stichting in het Zadel Heemskerk, SPG de Blijde Ruiters Zaandam,  SPG Kennemerland, Santpoort en Bentveld en VPG Amsterdam

 

Deze keer geen kwinkslagen in een “en dan nog dit”.  Namens de Vrienden wil ik Elias Peetoom natuurlijk nog wel even een hart onder de riem steken…je hele paardenspul verkopen en dan ook nog je enkel breken is geen sinecure. Hopelijk helpt de te plaatsen ijzerwinkel je met die enkel een goed 2020 tegemoet te gaan,

 

Met hippische groet.

uw secretaris Ineke de Lang

Powered by: WebBuro WebBuro