Het is vandaag 18 October
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

20
10
snertrit 2019
start 10:30 Oude Gouw 48 Wognum
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

 

 

 

 

Beste Vrienden                                                                                                Nieuwsbrief december 2018

 

 

We zijn alweer twee maanden verder, de tijd vliegt. Wat hebben we genoten van al die Klazen en Pieten, soms met de verplichte schimmel maar met veel friezen en natuurlijk ontbraken de bruinen ook niet.

Nu is het tijd voor de geïmporteerde Kerstmannen, zonder rendieren helaas, maar de voornoemde schimmels , friezen en bruinen doen dit net zo makkelijk. Even leek het erop dat de arrensleden echt uit het vet mochten, maar de witte pret was van korte duur. Uw secretaris is al zo oud dat ik elke winter met weemoed terugdenk aan die prachtige arrensleden op de Bosbaan in 1963, onder een strakblauwe hemel met meters sneeuw. En dat we daar dan naar toe gingen in een Eend  …zonder ABS, zonder 4-wheel drive, zonder ESP en zonder traction control. En al helemaal geen stoelverwarming!

 

 

Gezelligheidsritten

 

De snertrit door het prachtige Gaasterland was een groot succes. Hartelijk dank aan Bram Beers voor de organisatie. Naast de verplichte snert waren er ook schalen met stamppotten: dus voor elk wat wils.

Ook hier echter weinig deelnemers. Dat is jammer, heel jammer….

Het bestuur zal tijdens de  ALV op 15 februari uit de doeken doen wat we hier aan gaan doen. Komt allen dus….

 

Ringsteken

 

De organisatie in Hoorn meldde op Facebook dat het ringsteken aldaar op woensdag  17 juli plaatsvindt: “Hoorn op hoeven”.  Edith: “we beginnen met de jaarlijkse Ponydag. Al om 10 uur wordt gestart met diverse keuringen, daarna volgt de verkleedwedstrijd en we sluiten de ponydag af met de beroemde openlucht Ponylunch.

Daarna wordt het parcours klaargemaakt voor het ringsteken voor authentiek gerij. Dit is een lust voor het oog voor liefhebbers van fraaie paarden, prachtige rijtuigen en ringstekers en menners in hun zondagse goed”.

 

Het bestuur gaat natuurlijk nog met Edith Hartog overleggen over het hoe en waar, het zal nl. wel erg druk worden op de Veemarkt …

 

Algemene Ledenvergadering

 

Uw heeft onze kerstgroet inmiddels ontvangen. De aanmeldingen voor 15 februari komen al binnen….

Wat niet op de kaart paste is dat u  met twee personen per lidmaatschap van harte welkom bent. Als er een extra belangstellende voor de HVC is, zet ik die natuurlijk als “reserve” op de lijst. 

Zowel de HVC als het restaurant willen graag tijdig weten hoeveel deelnemers er zullen zijn. Ik vraag u nogmaals dringend om u voor 15 januari op te geven.

 

Dat kan via een e-mail aan vapnh@ziggo.nl of u belt 072 5722352.

Onderstaande kreeg ik van mw, Ineke Komen van de HVC:

 

De minimum leeftijd van deelnemers voor deze rondleiding is 11  jaar. Adres: Jadestaat 1, Alkmaar. Er is voldoende parkeergelegenheid

Graag nog even uw aandacht voor het volgende:

-Alle afspraken worden onder voorbehoud gemaakt, daar het kan voorkomen dat een rondleiding door (bijzondere) interne omstandigheden geen doorgang kan vinden. Hierover wordt u dan zo spoedig mogelijk geïnformeerd. 

-De deelnemers dienen DICHTE STEVIGE SCHOENEN te dragen

-Toegang met stok, rollator, rolstoel en/of krukken tot de centrale is helaas niet mogelijk. Daarnaast dienen deelnemers goed ter been en niet ernstig visueel of auditief gehandicapt te zijn.

-Het maken van foto’s en films is toegestaan, met uitzondering van hat fotograferen en filmen van personeelsleden.

 

En dan nog dit

 

Over de Oostvaardersplassen schrijf ik maar niets, de KFPS heeft voor  de hengstenkeuring op 12 januari 1000 extra tribuneplaatsen geritseld, het wordt een druilerige groene Kerst, we beloven niet te veel te eten en steken de open haard aan zolang het nog mag…en ver uit de buurt van alle huisdieren gaan er lekker veel vuurpijlen de lucht in.

Marleen en Pierre Heinemans stuurden de Vrienden een kerstgroet met prachtige Kerstgedachten, een kleine greep:

 

Als je eten op tafel hebt, kleren in je kast, een dak boven je hoofd en een plaats om te slapen, 

dan ben je rijker dan 75% van de wereld

Als je geld op de bank hebt, geld in je portemonnee en ook nog een beetje kunt sparen, 

dan behoor je tot de 8% van rijkste menden op aarde

Als je deze ochtend gezond je bed uit kwam, 

dan heb je meer geluk dan die miljoenen anderen die deze week niet zullen overleven

Als je nog nooit het gevaar van de oorlog hebt meegemaakt, de eenzaamheid van opsluiting, de intense pijn van marteling , of de kwellingen van honger niet kent, 

dan ben je 500 miljoen mensen voor gebleven.

 

 

 

Rest mij niets meer dan u hele fijne feestdagen en een gezond en aangenaam 2019 te wensen.

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

Powered by: WebBuro WebBuro