Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Nieuwsbrief december 2016

 

Beste Vrienden 

 

De laatste alweer, het was een jaar met de gebruikelijke ups en downs. De wereld staat letterlijk te schudden op haar hoeven. Empathie, wellevendheid en respect zijn ver te zoeken. Verder zeg ik er maar niets over, voor je het weet zit u zich weer op te winden over een politieke column…Daar is deze nieu2wsbrief niet voor.

 

Helaas moesten we dit jaar afscheid nemen van twee voormalige bestuursleden namelijk Loek van Bronkhorst en Piet Rikkelman. Goede manieren en beminnelijkheid, kom daar nu nog maar eens om. Erg jammer dat we ze in 2017 niet even persoonlijk in het zonnetje kunnen zetten.

 

Want in 2017 bestaan we (nieuw logo!) natuurlijk 50 jaar en dat gaat gevierd worden. Het bestuur heeft de leidsels en het heft maar in eigen handen genomen want helaas zijn er geen leden te vinden die mee willen denken en doen. Er worden vier (gezelligheids)ritten uitgezet met een specifiek thema en eind 2017 organiseren we een feestelijke avond voor (oud) leden, sponsoren, omroepers, juryleden….

Elk type gerij kan meedoen aan de ritten, onze vaste eisen zijn een ervaren koetsier (m/v) en verkeersmakke paarden.

Tijdens de ritten, zo’n 30 km, zullen Simone Onneweer en ondertekende de barkar beheren, we hopen dat iemand die dan wil trekken, want dat gaan we niet zelf doen.

 

Op 22 januari 2017 organiseren we weer een indoor evenement waar u en uw paard(en) zich in kunnen vastbijten.  Een behendigheidsclinic en onderling rondje op tijd mét deskundige controle van en advies over de optoming.

 

Simone en ondergetekende mochten meedenken over het protocol van het NK ringsteken in 2018 (4-6 augustus). Daarvoor worden in 2017 de voorronden gereden. Het zal een onderonsje worden van Zeeuwen, Friezen en Hollanders. Tijdens de voorronde wordt er gestoken met materiaal van de organiserende vereniging. Tijdens het NK mag u zelf kiezen….een sabel, pistool, lans, wat u het beste schikt. Eis is wel dat u met authentiek of replica deelneemt en alle ronden met een vaste koetsier/steker combinatie rijdt. Niet alleen onze eigen ringsteekevenementen tellen mee maar ook andere. We gaan natuurlijk tenminste Enkhuizen en Medemblik vragen om “mee te doen”. U kunt deelnemen waar u wilt,  de eindstanden worden door de NVTG verzameld. En dan geldt “best of three”, dus u moet tenminste 2 keer deelnemen, maar drie mag ook…

 

De rittenplanning van 2017 hebben we ruim om alle andere evenementen in NH opgezet.

 

Indoor evenement:              22 januari 2017 10:00(?) , de Trenshoeve,  Kerkebuurt 140, 1647 MD Berkhout

ALV:                                    3 maart 2017 20:00, café de Vriendschap Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek

Eerste gezelligheidsrit:       23 april 2017

Tweede:                              25 juni 2017

Derde:                                 27 augustus 2017

Vierde:                                15 oktober 2017

 

En dan nog dit, er zijn mensen die het gerucht verspreiden dat de VAPNH op haar  laatste benen loopt,. Inderdaad, de VAPNH heeft ook te maken met een krimpend, vergrijzend ledenaantal, maar naast de vertrekkers zijn er ook nieuwkomers, jong en oud. Dus we blijven doooorgaan, 2017 wordt een feestelijk topjaar!

 

Fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017

 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro