Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

 

Beste Vrienden

 

Zo, Klaas eruit en Claus erin! Het echte kerstgevoel moet nog wel even komen.  De rozen bloeien nog flink en een hortensia is ook alvast begonnen, kortom, de winter zit nog stiekem in een hoekje te wachten.

 

Gelukkig liep de nazomer naadloos over in een prettige herfst. We hebben volop genoten tijdens de laatste twee gezelligheidsritten en ook op 8 oktober was het droog!

Op 30 augustus reden we vanuit Heerhugowaard naar Veenhuizen, met het praalgraf van Reinoud van Brederode, baron van Rakvere. Bij Jerbo Haarden mochten we in de prachtige oude boomgaard een eerste pauze houden. Daarna langs de Berkmeer gekronkeld naar Spierdijk waar de tweede zonnige stop was. En daar kwamen we de leden van de Hoofdstad Aanspanning tegen die blijkbaar verdwaald waren…. Met na afloop nog lekkere wraps en drankjes. De laatste gezelligheidsrit was er een voor het boekje! Strak blauwe luchten boven de Veluwe, wat wil een mens nog meer.  Een leidsel misschien en geen lekke band! Gelukkig heeft Kees Rood ons weer uit de brand geholpen. Hennie Dijkstra had een prachtige route uitgezet en na afloop natuurlijk snert, veel snert met roggebrood en spek. En daarvan konden we buiten (!) op het terras, in  de spreekwoordelijke hemdsmouwen, genieten.

 

Ringsteken op 8 oktober was een groot feest! Veel aanspanningen, zelfs een vierspan, een enthousiaste lady-speaker en veel, heel veel publiek. De Gouden Acht ging dit jaar naar de familie van der Blonk, die hem voor de neus van Marianne Wijdenes wegkaapte. De kersverse steker van Marianne kreeg nog wel de poedelprijs.

 

Foto's van dit alles verschijnen een dezer dagen op de website.

 

In november kregen we het droeve bericht dat Jaap en Ferry hun trouwe Lentekoning hebben moeten laten inslapen. De brief van Jaap vindt u hieronder.

 

Voor uw nieuwe agenda: de jaarvergadering voor 2016 is op 11 maart in café de Vriendschap te Spanbroek.

Maar eerst organiseren we de paardendag op zaterdag 14 februari. Erg leuk om te zien dat heren van een bepaalde leeftijd dan direct gaan bedenken hoe je met tonnen een hartje kunt vormen.

Er zal voor elk wat wils zijn: behendigheid, kegeltjes, ringen, speel uw spel….

 

Er wordt al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de eerste gezelligheidsrit van 2016, dat wordt 17 april (onder voorbehoud).

 

En uit Privé nog even dit: onze speaker Jo van Ginkel kon er op 8 oktober wegens ziekte niet bij zijn, maar is inmiddels weer de oude. En Annet Schipper heeft haar nieuwe oude stolp betrokken, gefeliciteerd en succes met je scharrelkalveren!

 

 

Met hippische groeten, namens het bestuur,

Ineke de Lang

 

 

 

 

Afscheid van een vriend

 

Spanbroek, 24 november 2015.

 

Beste allemaal,

 

Na een week van spanning en angst door koliekverschijnselen, vermoedelijk veroorzaakt doordat er volgens de veearts twee tumoren in het darmstelsel zaten, hebben we het 3e  en laatste veeartsbezoek aangegrepen om onze vriend een humaan einde te geven.  Volgens de veearts was het een wijs besluit maar zo voelde het absoluut niet.  Dit doet zeer!

 

Menigeen van jullie zullen dit ook wel eens hebben moeten meemaken. En ja: er komt altijd een moment dat je afscheid moet nemen van een goede vriend.

 

Alleen kwam dit op een uitermate verkeerd moment. We hadden deze maand ook het overlijden van Jaap’s moeder. Een schat van een vrouw die nog “goed bij de wekker” was en nog maar net een paar weken in haar nieuw ingerichte aanleunwoning zat.  Het heeft ons goed gedaan dat er zoveel kaarten en  handdrukken zijn geweest om ons te steunen. Alvast enorm bedankt hiervoor.

 

Ja, en dan beseffen we nu dat er meer dan 50 jaar paardensport voorbij is gevlogen: Wat op 8 jarige leeftijd begon met het weideslepen met paarden op vaders boerderij totdat er op m’n 15e een trekker kwam. De paarden bleven voor de fokkerij. Met jonge paarden naar de rijvereniging Beyaart. Zo’n 35 jaar recreatief onder het zadel gereden en de laatste 16 jaar eerst met Nicole en later Lentekoning, aangespannen. De hobby is voorbij, de herinneringen zijn geweldig.

 

Als we onze gedachten weer een beetje op een rijtje hebben, gaan we nadenken hoe en aan wie we onze Duitse Jachtphaeton uit 1905 en onze Franse Wagonnette uit 1885 gaan verkopen, net als het uitrijwagentje, de tuigen; longeersingels; een Kiefferzadel en africhtingsmiddelen, etc.

 

Mocht iemand belangstelling hebben dan willen we jullie verzoeken om dit alleen per mail aan ons kenbaar te maken. We kunnen dan op ons gemak jullie motivatie doorlezen.

 

Wij wensen jullie allemaal heel veel hippisch plezier.

 

Jaap en Ferry Mus

 

jaapmus@gmail.com of jp.mus@quicknet.nl

 

Powered by: WebBuro WebBuro