Het is vandaag 20 November
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

laatste nieuwsbrief
Lees verder »

 

Beste Vrienden                                                                                                                                                

 

Nieuwsbrief augustus 2018

 

 

Alweer een nieuwsbrief…het zomerprogramma is nu eenmaal lekker vol en dus valt er veel te schrijven.

In de vorige nieuwsbrief schreef ik: “Onze niet meer zo kleine Tjeerd moet er nu toch echt aan geloven.” Ik kan u trots melden dat het onder het zadel ook prima gaat. Opstappen was wel even spannend maar inmiddels wordt er al druk gewerkt aan rechtrichten en vooral de hoeken in. En wat zijn we blij met zijn keurige galop..dat is voor de meeste Friezen toch wel lastig. 

 

Gezelligheidsritten

 

De derde gezelligheidsrit staat gepland voor zondag 26 augustus. Van Jaap en Greet de Boer kreeg ik het volgende bericht: als het droog is zo als nu, kan het bij ons, Purmerenderweg 19,  Zuidoostbeemster, als het nat is, Oosthuizerweg 78,  fam. Smit bij viaduct van A7.  Bij twijfel even bellen 0299401289. 
Voor alle duidelijkheid heb ik een plattegrondje toegevoegd.

 

De vierde en laatste rit wordt door Bram Beers georganiseerd. Op 21 oktober, de locatie zal waarschijnlijk in Gaasterland zijn.

 

U kunt zich opgeven bij Kees Andrea: 075-6280577 of 06-22405644. Of bij ondergetekende via vapnh@ziggo.nlof 072 5722352.

 

 

Ringsteken

 

Ringsteken in Beverwijk was als vanouds super gezellig, spannend en lekker druk bezocht. Helaas moest Jaap van Gunst wegens ziekte verstek laten gaan. We wensen hem namens alle vrienden beterschap. 

E.e.a. werd weer dolenthousiast door Annemiek Looije van commentaar voorzien

Elias Peetoom heeft tijdens de rondrit besloten om de handdoek in de ring te gooien want zijn Edgar dacht dat hij Pegasus was en ging liever de lucht in dan gewoon rechtdoor. 

De organiserende stichting “het Aangespannen Paard burgemeester Han van Leeuwen” had e.e.a. weer prima geregeld. Hun gastvrije onthaal is onovertroffen, alhoewel de HVC in Alkmaar ook altijd geweldig voor ons zorgt.

De prijsuitreiking op de baan werd gedaan door burgemeester M.E. Smit, hij vond het de moeilijkste ooit meegemaakt. En die prijzen gingen naar: 

 

                  Ringsteken:                                                 Schoonste Geheel

1:              Ellen Wijdenes                                           Femke Baltus (Ben Meijland)

2:              Marije Baltus                                              Marianne Wijdenes

3:              Ria Commandeur                                       Cor Burger                

4:              Sanja Spigt

 

Het origineelste geheel was van Ellen Spigt, de beste menner Jan Tuin. Bestgaande KWPN’r was van Ruda Brink, de beste fries van Jan Tuin en voor de overige rassen werd door Be Bekkering Teddy van Marianne Wijdenes gekozen.

Layla Brink mocht een aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen. De leken jury deelde prijzen uit aan Marco Versterre en Ruda en Layla Brink voor hun nimmer aflatende lach. Op onze website kunt u een filmpje en een wat zeurderig kranten artikel vinden.

 

Hoorn is dit jaar op woensdag 29 augustus en Alkmaar op maandag 8 oktober.

In Hoorn kunt u tussen 10 en 12 genieten van koffie, thee en broodjes bij Torte Felice op de Gedempte Turfhaven. Ringsteken begint om 13:00 en de nazit staat gepland vanaf 16:00 uur bij Turf, eveneens op de Turfhaven. Ook hiervoor een plattegrondje bijgevoegd. 

 

Opgeven kan natuurlijk bij Simone Onneweer  sonneweer@hotmail.com 06-20613114

 

Het NK werd verreden op 4 augustus 2018 op het warme Wilhelminaplein in Leeuwarden. Van de VAPNH waren aanwezig: Ellen en Sanja Spigt, Marianne en Ellen Wijdenes, Marcel Visser en Elsa van Straten, Ben Duipmans en Aath Stromer, en Simon Commandeur met zijn kleindochter. 

Voor de Noord-Hollanders was het extra lastig steken door kleine ringen gevat in kleine handjes. Gelukkig hadden ze ook extra dunne sabels meegenomen..het  steken met de friese pistooltjes bleek nl. een echte uitdaging.

Sanja Spigt wist onze eer hoog te houden door een vierde plaats ringsteken te behalen. De eerste plaats was voor Sybren en Alice Reijenga uit Joure.

Het schoonste geheel was van Rik en Eline Schoenmaker uit Soest met een prachtige Friese Sjees.

 

Piet en Corrie Kuin hadden er een “daggie” van gemaakt om iedereen aan te moedigen, dat zijn pas echte Vrienden.

 

 

En dan nog dit: de Vrienden bieden u tegenwoordig ook complete maaltijden aan: bij Annet Schipper kunt u terecht voor scharrelvlees en (binnenkort) lekkere eitjes, bij Opa Mus haalt u dan de groenten en fruit en de beste piepers van Piet Kuin heeft u natuurlijk al in huis.

 

Rest mij niets meer dan u prettig weer, een goede gezondheid en veel paardenplezier te wensen!

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

 

 

 

                                   

 

 

 

Powered by: WebBuro WebBuro