Het is vandaag 18 October
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

20
10
snertrit 2019
start 10:30 Oude Gouw 48 Wognum
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Beste Vrienden                                                                                                    Nieuwsbrief augustus 2017

 

 

Een lange nieuwsbrief deze keer! Maar niet over de Nederlandse politiek (die zijn net terug van vakantie) of over de “clash of the titans” die de wereld laat sidderen. Wel wil ik even kwijt dat er verontrustend veel berichten zijn over eten met gif dat wordt neergelegd door honden- en kattenhaters. Ook in onze Noord-Hollandse duinen! Om ziek van te worden.

 

Over de gezelligheidsritten

 

De eerste Omringdijk etappe was een groot succes, de tweede was vooral enerverend en warm, heel warm. We werden gastvrij ontvangen door Andries Smit, helaas waren er maar zes aanspanningen bij de start.  Vaderdag wordt blijkbaar fanatiek gevierd in Noord-Holland! Vlak voor de eerste stop in Abbekerk bij Dorpshuis de Nieuwe Haven werd het paard van Elias Peetoom aangevallen door een hond. De eigenaar kon de hond loskrijgen maar het leed was al geschied. Elias kon met zijn spul direct naar huis. Antibiotica en (onderhuidse) hechtingen hebben de schade inmiddels weer hersteld. Maar of dit stoere paard nog geschikt is voor de menlessen valt te bezien.

Mw. Schuur had voor heerlijke soep gezorgd. Na de lunch vervolgde de rest van de ploeg zijn weg via het Paradijs en de Gouwe naar het Rundveemuseum Aat Grootes. Daar werden we onthaald met de wereldberoemde appeltaart. En het werd warmer en warmer.. Het laatste stuk ging (natuurlijk) over de Westfriesedijk naar het oergezellige haventje van Kolhorn. Van daaruit nog even door de binnenlanden naar Bucephalus in Barsingerhorn. Alwaar de nazit heerlijk koel en vooral gezellig was.

De volgende rit is op 27 augustus, u wordt dringend verzocht zich voor 20 augustus op te geven. S.v.p. vermelden met hoeveel personen u rijdt en of u over eigen vervoer/chauffeur beschikt.

De start is bij Bucephalus, Heerenweg 250/a 1768 BL te Barsingerhorn. Houdt u er rekening mee dat de auto’s en trailers om uiterlijk 9:00 vertrekken van Barsingerhorn naar het eindpunt: Manege Beukers, Wagenweg 12, 1724 PT te Oudkarspel . Dan worden de chauffeurs op tijd teruggebracht zodat we om 10:30 starten met de paarden. Aanrader: van de N245 (Schagerweg) afslaan naar de Wagenweg, niet vanaf de N504.

 

Over het Ringsteken

 

Alweer twee evenementen achter de rug. In Hoorn was alles vooral anders en in Beverwijk was het vooral als vanouds. Edith Hartog had voor Hoorn een spannend draaiboek in elkaar gezet. Vanaf 12:00 continu paardenactiviteiten zoals de “Black Pearls”, leden van het Friese Paardenballet en natuurlijk onze ringstekers. En daar tussendoor (letterlijk!) dames en heren van een zekere leeftijd op antieke fietsen.

Samengevat: een lange dag voor deelnemers en officials met veel wachten…

Voor de 5e plek waren twee barrages nodig, uiteindelijk ging Elsa van Straaten met de eer steken.

Geen verrassende winnaars of prijzen, wel werd uw secretaris door juryman Be Bekkering op pad gestuurd  om een aanmoedigingsprijs voor Lisanne Borst in te slaan!

 

In Beverwijk traden 15 prachtige, zonovergoten, aanspanningen aan. Na de rondrit en het voorstellen was het tijd voor vier spannende ringsteekronden. Gayaneh Heyne (Versterre) en Merel Pletting (Denneman) staken voor het eerst en waren gevaarlijke outsiders! En weer twee barrages voor de 5e plaats, de routinier Michelle Borst ging er echter met de groene rozet vandoor.

Mark te Meij en Sanja Spigt hielden het hoofd koel tijdens de barrages voor de 1e plaats. Beide zes ringen gestoken, maar de Fries van Henni Smit was 3 seconden sneller dan het supertrio van Ellen Spigt.

Tijdens de gezellige nazit ontvingen Lisanne Borst en Ron van Eerden de “lekenprijs”. Aangewezen door de heren van de stichting het Aangespannen Paard burgemeester Han van leeuwen, de locoburgemeester de hr. Erroll en voormalige burgemeester Han van Leeuwen. Een nieuwe zg. genderprijs werd door laatstgenoemde met een komische noot uitgereikt aan Mark te Meij. Een innige omhelzing volgde….

 

De uitslagen:

                                                                                    Hoorn                          Beverwijk

Ringsteken,                             1e                                Mark te Meij                 Mark te Meij

                                                2e                                Ellen Wijdenes             Sanja Spigt

                                                3e                                Corrie Mouris               Ellen Wijdenes

 

Schoonste                               1e                                Henni Smit                  Henni Smit

Geheel                                    2e                                Ellen Spigt                   Ellen Spigt

                                                3e                                Cees de Boer              Marianne Wijdenes

 

Origineelste geheel                                                     Jaap de Boer               Ben Meijland

 

Beste Menner                                                              Frans vd Blonk             Jan Tuin

 

Bestgaande                 KWPN’r                                   Lisanne Borst              Lisanne Borst

                                    Fries                                        Henni Smit                  Henni Smit

                        Overige rassen                                   Jaap van Gunst           Jaap van Gunst

 

 

 

Planning 2017

 

Derde gezelligheidsrit             27 augustus 2017                    opgeven voor               20 aug

Vierde:                                     15 oktober 2017                                                          8 okt

Ringsteken Alkmaar                            zaterdag 7 oktober

 

U wordt vriendelijk, doch dringend verzocht zich z.s.m. op te geven voor de evenementen. dat kan bij

uw secretaris: vapnh@ziggo.nl, 072 5722352.

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

 

 

 

Powered by: WebBuro WebBuro