Het is vandaag 25 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

08
10
Alkmaar, ringsteken
13:00
laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Beste Vrienden

 

Deze nieuwsbrief begint niet met een kwinkslag of een persoonlijke ontboezeming. Vandaag, de 20ste augustus, werd ik, net als u, opgeschrikt door het nieuws over het ongeval in Schagen tijdens het ringsteken. Een prachtig, jaarlijks terugkerend, evenement waar veel van onze leden aan deelnemen. Voor zover we nu weten zijn er geen zwaargewonden en hebben de paarden het ook overleefd.  We wensen de betrokkenen natuurlijk sterkte en vooral beterschap!

 

En dan het ringsteken van de VAPNH in Hoorn en Beverwijk. Beide dagen prachtig weer, een puik deelnemersveld en ook een paar verrassende uitslagen.

Helaas vond de fjord Selisa van Ben Meijland de bloemen in Hoorn niet mooi...ging hard achteruit met als gevolg dat het rijtuig kantelde. Ben heeft er een pijnlijke rug en zeer been aan overgehouden, maar ze waren er op 12 augustus in Beverwijk natuurlijk wel weer bij! En toen heeft Selisa even laten zien dat ze wel prachtig kan stilstaan.

In Beverwijk is, onder het toeziend oog van plv burgemeester Freek Ossel, alles gladjes verlopen. Altijd veel publiek en pers…het hele evenement is gefilmd door 251TV: https://youtu.be/Ij-L9NYeauA

En Marianne  en Ellen Wijdenes stonden pront in het NHD!

Simon Commandeur is tegen een antiek rijtuig  “aangelopen”  en heeft beide keren meegereden, haalde in Beverwijk mooi de 3e prijs Ringsteken.

De uitslagen staan op onze website, maar voor de volledigheid nog maar even hier:

 

Hoorn,

Ringsteken 1e Henni Smit, Mark te Meij;  Schoonste Geheel Ellen Spigt, Marcel Visser (gedeelde 1e plaats)

Beste Menner: Ben Meijland; Origineelste Geheel: Marcel Visser

Bestgaande KWPN'r: Lisanne Borst; Fries: Henni Smit; overige rassen: Marianne Wijdenes

 

Beverwijk

Ringsteken 1e prijs Marianne Wijdenes, Ellen Wijdenes; Schoonste Geheel Cor Burger

Beste Menner: Ellen Spigt;  Origineelste Geheel: Marianne Wijdenes

Bestgaande KWPN'r: Fons Denneman; Fries: Frans van der Blonk; overige rassen: Jaap van Gunst

 

Twee nieuwe leden kunnen we verwelkomen: Marco Versterre uit Castricum en Jan Kabel uit Heiloo. En dit is dan een mooi bruggetje naar het  “premium” artikel in de Telegraaf waarin aandacht voor de Kastelentocht “Waar is de jonge koetsier?”. Aan jonge koetsiers (m/v) ontbreekt het niet, maar het ontbreekt de jongeren aan antiek gerij, kleding, tijd en geld natuurlijk.

Helaas ook weer een paar opzeggingen n.a.v. de bedelbrief…Annet Schipper vraagt of u alstublieft voor 1 september 2015 de openstaande contributie wilt overmaken….hartelijk dank alvast.

 

Dan nog even de agenda: 30 augustus gezelligheidsrit,  11 oktober snertrit op de Veluwe en op 8 oktober ringsteken in Alkmaar…en dan op 8 november DE paardendag bij de Trenshoeve. Opgeven via vapnh@ziggo.nl of bij Ineke 072 5722352.

 

Kijkt u ook eens bij onze advertenties? Er staat weer een prachtige aanbieding bij!

 

Met hippische groeten, namens het bestuur,

Ineke de Lang

 

Ps.  30 augustus inspannen bij Stoeterij Haalstra, Jan Glijnisweg 52B in Heerhugowaard. Vertrek 10:30

Powered by: WebBuro WebBuro