Het is vandaag 08 August
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

ALV 2020
Lees verder »

 Beste Vrienden                                                                                                                    

 

Nieuwsbrief april 2019

 

 

Een schandelijk late nieuwsbrief, maar afgezien van het bezoek aan de HVC en de algemene ledenvergadering hebben we binnen de “Vrienden” niet veel meegemaakt. 

Allereerst een oproep van onze penningmeester Annet Schipper: “Wilt u alstublieft de contributie voor 2019 voldoen?”.

Jose Baltus vroeg om u te melden dat de bloemenrit in Limmen eerder wordt verreden: dat zal op zaterdag 27 april zijn. Waarvan akte.

 

Bij de HVC stonden maar liefst 48(!) vrienden klaar voor de rondleiding. Na de koffie eerst een toelichting met lichtbeelden en vervolgens werden we (met haarnetje en helm) rondgeleid door het complex. Mega grote ovens, lekker veel traplopen, af en aan rijdende vrachtwagens (zelfs uit Engeland), onvoorstelbaar grote afvalbergen en natuurlijk uitgebreide en vooral “goed voor het milieu” toelichtingen. Wist u dat de HVC al hele wijken van warmte voorziet? En dat dat nog flink uitgebreid gaat worden? En dat mensen zelfs roestige fietsen in de groene kliko prakken?  Ook dit bezoek aan de HVC was weer een groot succes. Een aanrader voor schoolklassen…

Wel jammer dat Jaap Lap verstek moest laten gaan…hij stond nl. de volgende dag voor de poort…toen was er helaas geen rondleiding.

 

Na de HVC werd het bij de Alkmaarse Poort heel gezellig tijdens de aangeklede borrel en het koud en warm buffet. 

De ALV was kort en krachtig. Het organiseren van gezelligheidsritten stond natuurlijk op de agenda en dat is en blijft een heet hangijzer. Uw secretaris riep dat Annet, Anita en de Huismannen voorheen helemaal niet zoveel deden, dat de organisatoren altijd zelf het meeste regelden en dat er dus niet veel veranderd is. Dat was natuurlijk niet waar want ze deden “heul veul”. Maar ik hoopte zo potentiele organisatoren over de streep te trekken.  Jaap en Greet de Boer namen alvast een rit voor hun rekening (augustus).

 

Na de pauze was het tijd voor  Fred Snip. De broer van Ad…Hij gaf een geweldig leuke presentatie over de rode zakdoek. Hij toverde ongelooflijk veel verschillende typen tevoorschijn en vertelde prachtige verhalen over de herkomst. We genoten van de (sterke!) verhalen over de jeugd van de broertjes Snip, ook die werden “opgehangen” aan een rode zakdoek.

 

Gezelligheidsritten

 

Mei

Jaap Lap wil een rondje Texel organiseren op Hemelvaartsdag: donderdag 30 mei. De start is bij Jaap Lap, Kleiweg 4, Den Hoorn. 

 


 

Details:

De boot, half 10 uit den Helder komt om 10 uur op Texel aan, dan bent u 10 over 10 bij Jaap. 

Met een paardentrailer mag u bij het vrachtverkeer aansluiten, dit wordt aangegeven (rechter rij). Uiterlijk 9:15 opstellen bij de boot.

Koffie ,inspannen,  en dan uiterlijk 11 uur van start.

Kans dat u niet mee kunt is zeer, zeer klein. Ook deze donderdag geldt het lage tarief voor de veerboot nl. 5,80 euro per meter voor een retour.

Het bestuur heeft besloten dat de vereniging maximaal 50 euro per aanspanning bijdraagt aan de kosten voor de overtocht. Kaartjes goed bewaren en opsturen (of scannen en dan mailen) naar Annet Schipper. Zij zal dan het bedrag overmaken naar uw rekening (eventueel verrekend met de contributie).

 

Als er leden zijn die er een paar dagen van willen maken: kom dan dinsdag, dat is nl. ook een daluren dag, dan kan er bij logies en ontbijt of hotel 2 nachten geboekt worden. Voor 1 nacht komt u niet onderdak.

Of....... bij Jaap Lap in het stro in schapenschuur op de “regel“, met toilet en koud stromend water. Vanaf Hemelvaartsdag zal alles al vol zitten, dan zult u moeten boeken tot maandag en er zal een flinke greep in  het vakantiegeld potje moeten worden gedaan. Paarden stalling kost op Texel 25 a 30 euro per box, per nacht. In het land 20 euro. Bij Jaap Lap even helpen met een  landje afheinen inclusief hooi, kan voor een “Vrienden” prijsje of een aardigheidje voor Anja en Jaap. Liever geen koek i.v.m.  de knopen  van het 3 delig... 

Er zijn mogelijk rijtuigen/wagens beschikbaar en wellicht een huifkar voor 16 personen.

 

Voor vragen: Jaap Lap is te bereiken via 06-13464769 of firmajaaplap@kpn.mail.

 

Juni

Kees Andrea gaat de rit in juni organiseren. Dat zal dan zondag 23 juni zijn. De start (10:30) is vanaf de Zaanse Ruiters,  Noordsterweg 16, 1521 JS Wormerveer. Opgeven bij Kees: 075-6280577 of 06-22405644.

Mestzakken zijn niet verplicht, Kees laat een mestschepper meerijden.

 

 

Augustus

Tijdens de ALV hebben Jaap en Greet de Boer aangegeven dat ze de rit in augustus weer willen organiseren. Een datum moet nog geprikt worden. Opgeven bij Kees: 075-6280577 of 06-22405644  of via vapnh@ziggo.nl

 

Ringsteken

 

Vooralsnog geen nadere mededelingen over ringsteken in 2019: het bestuur verwacht dat alle evenementen doorgaan en afgezien   van Hoorn zijn er geen bijzonderheden te melden. In Hoorn wordt e.e.a. gecombineerd met de jaarlijkse ponydag. Zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief zal het bestuur daar natuurlijk goede afspraken met Edith Hartog over maken. Voor diegenen die de ALV moesten missen: ringsteken in Venhuizen gaat ook in 2019 echt niet georganiseerd worden.

Opgeven graag bij Simone Onneweer: Sonneweer@hotmail.com  of  06-20613114

 

Hoorn                       woensdag 17 juli                                                         

Beverwijk                 woensdag 7 augustus                                               

Alkmaar                   dinsdag 8 oktober                                                                         

 

Marianne Wijdenes is bezig om ringsteken in Opperdoes op zaterdag 2 mei 2020 te organiseren. Dan is er nl. feestweek i.v.m. 75 jaar bevrijding…hulde!

 

En dan nog dit…

 

In Amsterdam zijn ze nu zo diervriendelijk dat er geen vergunningen meer worden afgegeven voor het rijden met een koets…De nachtrit gaat dit jaar ook al niet door.  Gaan ze Artis nu ook sluiten? Hoe kunnen we die zg. politiek correcte zeurpieten duidelijk maken dat paarden dat zelfs leuk kunnen vinden? Misschien niet allemaal maar toch.. Wie heeft er niet aan de leidsels gehangen omdat ze zooo graag wegwillen? Of genoten van “oortjes erop en showen maar!” 

 

Binnen de KNHS is een heuse revolutie gaande: de tuigmannen willen niet zonder opzet en/of oordoppen mogen rijden. Dus dat wordt scheuren…niet met het tuigpaard maar binnen de KNHS. 

De ene na de andere Friese hengst verdwijnt naar het buitenland…gelukkig niet naar het Verenigd Koninkrijk …anders zou de papierwinkel straks niet te overzien zijn. Maar een rietje uit de VS laten overkomen is ook geen sinecure. Mag zo’n hengst daar wel naar toe als zijn Nederlandse eigenaar wel eens bij een Syrisch restaurant gegeten heeft?

 

Politieke aardverschuivingen “all over the globe”, we schuiven met z’n allen naar rechts. Zouden we dan dichter bij zo’n zwart gat zitten dan ze denken? Uw secretaris wordt melig en moedeloos omdat we te vaak naar het Journaal kijken met kromme tenen. Of het nu gaat over politiek, over dierenmishandeling, over al die te korte lontjes, over wat we nu weer niet meer mogen eten, over die slechte blauwe schermen, om over Utrecht en de Brexit maar te zwijgen.

 

Vandaag (we schrijven 13! april) toch echte hagel- en sneeuwbuitjes.  Wel weer even wat anders…afgelopen maandag hebben we “met zonder” jas op de kar gezeten. Heeeeerlijk om weer eens tegen twee schommelende Friese konten aan te kijken. Hennie Dijkstra heeft geholpen onze Tjeerd over de weg te trekken. Dat was eerst wel spannend. Hij trekt zich niets aan van tractoren o.i.d. maar er mogen geen snoeppapiertjes in de berm liggen. Hennie was niet ontevreden(!) en denkt dat het wel goed komt…Wij waren bloid as blik. Kunnen we ook weer eens meerijden met een gezelligheidsrit.

 

 

Met hippische groet, 

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

Powered by: WebBuro WebBuro