Het is vandaag 20 November
Facebook

Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland

laatste nieuwsbrief
Lees verder »

Beste Vrienden                                                                                                                             Nieuwsbrief april 2018

 

 

Nieuwsbrieven zijn net als het weer: als je denkt het wordt nooit meer wat, dan komt er wat leuks. We durven de winterjas te laten hangen en passen (zonder de kerstkilo’s!) weer in de korte broeken. Ik hoop dat u de griepgolf heeft kunnen ontduiken, dat de veulens en lammeren allemaal mooi zijn gelukt en dat al dat haar nu eindelijk is weggerost.

 

Algemene ledenvergadering

 

De jaarvergadering was als vanouds gezellig. Met veel enveloppen voor de gouden rijders en stekers en Mark en Henni  kregen niet alleen de gouden acht (weer terug)maar ook een prachtig bewerkte foto gemaakt door Jan Boos.
Meest saillante nieuws is dat onze voorzitter helaas moest melden dat het bestuur de moed in de schoenen is gezakt. 2017 was dan wel een jubeljaar maar voor ons beklijft het idee dat het heel hard trekken aan een dood paard is. We hebben vrijblijvend contact gehad met de Hoofdstad Aanspanning om te zien of we gezamenlijk verder kunnen. Met de kanttekening dat het organiseren van ringsteekevenementen heel hoog op de agenda staat.

Annet Schipper hield een vlammend betoog: “dit betekent niet dat we meteen de handdoek in de ring gooien. We gaan er in 2018 nog volop tegenaan. Maar een vereniging betekent dingen samen doen! En niet achterover leunen en hopen dat het bestuur alles wel doet.”. Kees Andrea nam de noodkreet ter harte en stelde zich beschikbaar als nieuw bestuurslid.

 

De na de pauze act werd opgevoerd door Dilly Koetsier-Speets en Jaap Meester van Creatief Westfries. Veel leuke verhaaltjes, rijmpjes en liedjes met altijd een uitsmijter in overvalst Westfries. En een quiz…Simon Commandeur wist meteen al dat hij met nul fouten zou gaan winnen, maar zijn broer Hans en Jan Dudink gingen met de eer strijken. De quiz is bijgevoegd, de antwoorden komen in de volgende nieuwsbrief.

 

Ringsteken

 

Tijdens de ALV heeft Annet Schipper bekend gemaakt dat de vergoeding voor de deelnemers flink omhoog gaat, die voor de officials zal navenant aangepast worden.

 

Het was even spannend maar we hebben nu toch weer drie evenementen:

 

Beverwijk:               woensdag 8 augustus

Hoorn:                    woensdag 29 augustus

Alkmaar:                  maandag 8 oktober

 

Details over de invulling van het programma in Hoorn bespreekt de voorzitter nog met de organisatie. Het is dan clowntjesdag…. U wordt daarover z.s.m. geïnformeerd. Opgeven kan natuurlijk weer bij Simone Onneweer  sonneweer@hotmail.com 06-20613114

 

Het NK wordt verreden op 4 augustus 2018 op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De vergunning hiervoor is aangevraagd dus aan de datum zal niets gewijzigd worden. De potentiele deelnemers hebben inmiddels bericht gekregen. Wel jammer dat onze jonge ster Lisanne Borst niet mee kan doen…maar ja een stage in Canada is nog veel leuker!

 

Gezelligheidsritten

 

Ook voor de gezelligheidsritten had Annet voor de deelnemers een opsteker: deelname en consumpties zijn gratis!

 

6 mei:                        nieuwe datum!,  organisator Marco Versterre

24 juni:                      dit is een nieuwe datum omdat 17 juni vaderdag is, Frank en Anita Schoutsen

26 augustus:             Jaap en Greet de Boer

21 oktober:                Bram Beers

 

Kees Andrea is nu contactpersoon gezelligheidsritten. Hij heeft ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van dergelijke evenementen. De organisatoren worden vriendelijk doch dringend verzocht contact op te nemen met Kees: 075-6280577 of 06-22405644.

Minstens zo dringend is het verzoek om de startlocaties voor mei en juni voor 20 april door te geven aan uw secretaris, dan kan ik de potentiele deelnemers daarover berichten. U kunt zich opgeven bij ondergetekende via vapnh@ziggo.nl of 072 5722352. I.v.m. mijn vakantieplannen is het raadzaam om voor de rit in juni (ook) Kees te informeren.

 

 

Rest mij niets meer dan u prettig weer, een goede gezondheid en veel paardenplezier te wensen!

 

Met hippische groet,

Namens het bestuur, Ineke de Lang-Abcouwer, uw secretaris

 

Powered by: WebBuro WebBuro